FOLLOW US: facebook twitter

Έλαμψαν τα κρασιά της Ηλείας στην Αθήνα: Οινοποιεία και Κτήματα του νομού παρουσίασαν εκλεκτούς οίνους στο Peloponnese Wine Festival

Ημερομηνία: 19-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτισμός

Η αγαπημένη εκδήλωση – γιορτή των οινοπαραγωγών των μεγαλύτερων αμπελώνων της χώρας, των αμπελώνων της Πελοποννήσου, η γνωστή πλέον διοργάνωση του Peloponnese Wine Festival που διοργανώνει η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα της Πελοποννήσου, επέστρεψε  την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, στον υπέροχο και καλαίσθητο χώρο του ελληνικού μουσείου αυτοκινήτου.

Μια νέα γενιά, η οποία εμπλέκεται σε όλα τα επίπεδα, του οινοποιείν, του εμπορεύεσθαι, του σερβιρίσματος αλλά και της δοκιμής και οινοφιλίας διαμορφώνει μια νέα και συνάμα ενδιαφέρουσα κατάσταση στο κρασί. Η γενιά αυτή συγκέντρωσε περισσότερους από 2000 επισκέπτες! Στην φετινή διοργάνωση , οι οινόφιλοι και οι επαγγελματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ετικέτες της νέας εσοδείας, παλαιότερες χρονιές, οίνους γηγενών και διεθνών ποικιλιών, νέες εμφιαλώσεις και πειραματικές οινοποιήσεις των 45 οινοποιών του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας, του Πελοποννησιακού.

Κτήμα Μερκούρη

Στην έκθεση συμμετείχαν και Κτήματα – Οινοποιεία της Ηλείας, όπως το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι, το Κτήμα Μπριντζίκη στο λαντζόι και το Κτήμα Σταυρόπουλου στο Παλαιοχώρι της Γαστούνης που παρουσίασαν στο οινόφιλο κοινό με εξαιρετική διάθεση, παλαιούς και νέους τρύγους των κρασιών τους, με γευστικές δοκιμές των καλύτερων ετικετών τους που εντυπωσίασαν. Δικαίως λοιπόν τα επώνυμα εμφιαλωμένα κρασιά της Ηλείας έχουν κερδίσει την εγχώρια και διεθνή αγορά και πρέπει να γνωρίζουμε ότι πίσω όμως από την  άνθηση  του ελληνικού, και του πελοποννησιακού εν προκειμένω αμπελώνα, κρύβονται πολλές προσπάθειες, σκληρές οικονομικές συνθήκες και δουλειά.

Κτήμα Μπριτζίκη

«Μόνο οι τυφλοί δεν βλέπουν τη θέση του ελληνικού κρασιού στις παγκόσμιες αγορές, ιδιαίτερα στις τρίτες χώρες, όπως είναι η Αμερική και ο Καναδάς» υποστήριξε ο Γιώργος Σκούρας, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οινοποιών και ιδιοκτήτης του Οινοποιείου Σκούρας, ενώ συνέχισε «Εκείνο το οποίο είναι αξιοσημείωτο είναι ότι έχουμε ακόμα περισσότερα οινοποιεία, κάθε χρονιά περισσότερα, η Ένωση Πελοποννήσου έχει ξεπεράσει πλέον τα 60 οινοποιία. Είναι σίγουρο και νομοτελειακό ότι το κρασί θα αποκτήσει περισσότερους οινοποιούς όσο ανεβαίνει η μέση τιμή διάθεσης ανά λίτρο. Όμως ο κλάδος χρειάζεται συνεχώς να επιμένει στα στρατηγικά του σχέδια, και να έχει ένα ενιαίο μάρκετινγκ».

Το κοινό με την σειρά του είχε για πρώτη φορά τη δυνατότητα να κρατήσει σημειώσεις και να βαθμολογήσει τα κρασιά στην ηλεκτρονική – πλατφόρμα e-tasting book, το my.wine.gr. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος