FOLLOW US: facebook twitter

“Έλα να πετάξουμε μαζί στη χώρα του εαυτού»

Ημερομηνία: 07-02-2023 | Συντάκτης:

Πρόγραμμα απο το Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Σιμόπουλου

Το Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Σιμόπουλου θα υλοποιήσει πρόγραμμα στους μαθητές/τριες της Β΄τάξης. Το πρόγραμμα στηρίζεται στο εκπαιδευτικό υλικό « Έλα να πετάξουμε μαζί στη χώρα του εαυτού», που έχει σχεδιάσει η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου. Βασικός σκοπός είναι η ενίσχυση των προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων στη μεταβατική φάση από την προσχολική στην πρώτη σχολική ηλικία.

Τα παιδιά μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, κατασκευές, ιστορίες, παραμύθια, παιχνίδια ρόλων θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν θέματα σχετικά με τον εαυτό, τα συναισθήματα και τις σχέσεις με τους άλλους. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται εντός ωρολογίου προγράμματος και θα ολοκληρωθεί σε 6-8 εβδομαδιαίες συναντήσεις (Φεβρουάριος- Απρίλιος) με τη συμμετοχή και τη συνεργασία της εκπαιδευτικού της Β΄τάξης.

Το ίδιο πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο Τραγανού

Το Κέντρο Πρόληψης “Παρεμβάσεις” υλοποίησε το ίδιο εργαστήρι “’Ελα να πετάξουμε μαζί στη χώρα του εαυτού”, στους μαθητές/τριες της Β΄ τάξης στο Δημοτικό Σχολείο Τραγανού ” Ο Ρούλης ο Σκαντζοχοιρούλης μας προσκάλεσε να τον βοηθήσουμε στις δυσκολίες που βιώνει στο σχολείο, με τους φίλους, στην καθημερινότητα του και μας έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τις δικές μας προκλήσεις αλλά και να αναζητήσουμε ιδέες που μας βοηθούν να μικραίνουμε τη δυσκολία. Ο Γέτι μας “μίλησε” για την προσπάθεια και τη δύναμη του ακόμη!

Το Κέντρο Πρόληψης ευχαριστεί θερμά την εκπαιδευτικό της Β΄ Δημοτικού για την πρόσκληση και τη συνεργασία και τους/τις μικρούς/ες μαθητές/τριες για τη συμμετοχή τους και τη δύναμη τους να μοιράζονται!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος