FOLLOW US: facebook twitter

«Εκτός» κορονοενίσχυσης οι Ηλείοι παραγωγοί με «επίσπορη» δήλωση 

Ημερομηνία: 15-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Όπως και όσοι πατατοπαραγωγοί δεν δήλωσαν καλλιέργεια στο ΟΣΔΕ – Πιέσεις προς το ΥΠΑΑΤ να αρθεί η αδικία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των αιτήσεων από τους πατατοπαραγωγούς για την κορονοενίσχυση σε καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα. Για την καλοκαιρινή και φθινοπωρινή πατάτα στην επικράτεια η ενίσχυση είναι στα 205 ευρώ ανά στρέμμα.

Ωστόσο προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι παραγωγοί δεν δήλωσαν την καλλιέργεια στο ΟΣΔΕ τον Μάιο (κατάθεσαν αίτηση για επίσπορη καλλιέργεια), οι οποίοι δεν μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα για κατάθεση των αιτήσεων ενίσχυσης και σε αυτήν την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται και πολλοί Ηλείοι πατατοπαραγωγοί.

Όπως αναφέρει  σε δήλωση του  στον ΑγροΤύπο ο κ. Διονύσιος Μάλιαρης από τους  μεγάλους παραγωγούς του Κάμπου  και ιδιοκτήτης συσκευαστηρίου, «στην περιοχή οι περισσότεροι παραγωγοί δεν δηλώνουν την καλλιέργεια τον Μάιο με το ΟΣΔΕ αλλά αργότερα σαν επίσπορη. Περιμέναμε στις διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων λόγω Covid να είχαν ενταχθεί και οι επίσπορες καλλιέργειες πατάτας, κάτι που τελικά δεν έγινε και είναι άδικο γιατί εμείς τις δηλώνουμε και πληρώνουμε ασφαλιστική εισφορά στον ΕΛΓΑ».

Ο κ. Νίκος Καπώνης, πατατοπαραγωγός που έχει και συσκευαστήριο στην Ηλεία επισημαίνει στον ΑγροΤύπο ότι «προσωπικά εγώ δηλώνω την καλλιέργεια με το ΟΣΔΕ τον Μάιο. Όσοι έκαναν το ίδιο με μένα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να κάνουν την αίτηση για την κορονοενίσχυση. Όσοι δήλωσαν την καλλιέργεια σαν επίσπορη δεν μπορούν να κάνουν αίτηση και είναι άδικο αυτό που γίνεται».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος