FOLLOW US: facebook twitter

Εκτιμήσεις για αύξηση του τονάζ στη βιομηχανική τομάτα κατά 15%

Ημερομηνία: 16-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα
Εντός των ημερών συναντήσεις για την υπογραφή των νέων συμφωνητικών με τα εργοστάσια της Ηλείας

Πρωτοβουλίες για την επιμήκυνση του διαστήματος παραλαβής και επεξεργασίας της πρώτης ύλης με αύξηση του τονάζ που μεταποιούν για το 2021, αναλαμβάνουν οι περισσότεροι μεταποιητές βιομηχανικής τομάτας. Για την Ηλεία η αύξηση του τονάζ που φέτος θα παραλάβουν τα εργοστάσιο με βάση εκτιμήσεις φθάνει τουλάχιστον το 15%. Σε αυτό το πλαίσιο δίνουν κίνητρα με τα τιμολόγια τους, κυρίως στα “άκρα” της καλλιέργειας, δηλαδή στις πρώιμες και στις όψιμες φυτεύσεις.

Όσον αφορά τις δύο μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Πελοπόννησο που βρίσκονται στην Ηλεία , Κύκνος και Unilever, κρατούν επί του παρόντος κλειστά τα χαρτιά τους για τα νέα τιμολόγια, αλλά μέσα στην εβδομάδα οι διοικήσεις των δύο εργοστασίων θα έχουν συνάντηση με την Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδος για την υπογραφή των νέων συμφωνητικών για την πρώτη ύλη που θα πρέπει να παραδοθεί σε αυτά προς επεξεργασία και μεταποίηση.

Να σημειώσουμε οτι τα συμβόλαια που είχαν υπογράψει πέρυσι οι τοματοπαραγωγοί της Ηλείας ήταν 39.000 τόνοι και παραδόθηκαν πάνω από 35.000 τόνοι ενώ όπως είχε δηλώσει και ο πρόεδρος της Ο.Π Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος, στόχος για το 2021 θα είναι να πετύχουν συμφωνίες με καλύτερη τιμή από την περσινή, αφού αν και η σεζόν για την βιομηχανική τομάτα πήγε καλά, οι τιμές ήταν χαμηλές και δεν βγαίνουν ούτε τα καλλιεργητικά έξοδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος