FOLLOW US: facebook twitter

«It’s Complicated»: Έκθεση ζωγραφικής του Χρήστου Φερλέ

Ημερομηνία: 24-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

ferles-complicated

Έκθεση ζωγραφικής του Πυργιώτη καλλιτέχνη Χρήστου Φερλέ στον Πύργο

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «It’s Complicated», του Πυργιώτη ζωγράφου Χρήστου Φερλέ θα φιλοξενείται από τη Δευτέρα 30 Μαΐου έως Δευτέρα 6 Ιουνίου στο «Rex Leaving Café-Bar» στην κεντρική πλατεία Πύργου.

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης στο σημείωμά του για την έκθεση και τον τίτλο της ««It’s Complicated», που σημαίνει «πολύπλοκο», γράφει:

Θα μπορούσε να λέγεται απουσία καθώς και παρουσία.

Θα μπορούσε να λέγεται δικαιολογία μα με κάποια ειρωνεία.

Θα μπορούσε να ειπωθεί κι αφετηρία αν γνώριζε κανείς μας την πορεία.

Μπορεί να λέγεται απλά και ιστορία μα ποιος γνωρίζει για να την διηγηθεί…

Πολύπλοκο.

ferles-xristos

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Χρήστος γεννήθηκε την 1η του Οκτώβρη στο 1978 στον Πύργο. Μπορεί να είχε όπως πολλοί από εμάς παιδικές εικόνες και εμπειρίες στην παραλία του Κατακόλου, όμορφα καλοκαίρια στη θάλασσα και γλυκούς χειμώνες στην καρδιά μας επαρχιακής πόλης όπου έζησε και μεγάλωσε. Τελείωσε το σχολείο και έφυγε για τη Σχολή Καλών Τεχνών, γιατί ως πνεύμα ανήσυχο έψαχνε τρόπο έκφρασης… Τα σχέδιά του, στο χαρτί είχαν χαρακτήρα, μοναδικότητα και μέσα από τη σχολή άρχισε να ξεδιπλώνει ακόμα περισσότερο το ταλέντο που έκρυβε μέσα του.  Ο Χρήστος στις αρχές του 2000 αφήνει πίσω τη Σχολή Καλών Τεχνών και την Ελλάδα και φεύγει για τη Γερμανία, κυνηγώντας το όνειρό του. Ζωγραφίζει στην αρχή σε ελληνικά εστιατόρια και έπειτα παρουσιάζεται σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Φρανκφούρτη και τη Στουτγάρδη. Μένει τέσσερα χρόνια στην ξενιτιά και επιστρέφει το 2004 στο αγαπημένο του Κατάκολο. Η δουλειά του όμως βρίσκεται στην Αθήνα με εκθέσεις και συνεργασίες που είχε με διάφορες γκαλερί της πόλης. Το 2012 αποφασίζει να μετακομίσει και πάλι στην Αθήνα. Συνεχίζει τις εκθέσεις του, τέσσερις εκ των οποίων ήταν ατομικές, και παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής σε τμήματα με παιδιά ηλικίας έως 15 ετών. Στα έργα του είναι εμφανής ο επηρεασμός του από τον κορυφαίο Salvador Dali τον οποίο θεωρεί ως τον κορυφαίο των ζωγράφων. Το προσωπικό στιλ του Χρήστου Φερλέ, είναι πλέον αναγνωρίσιμο από όποιους έχουν δει και γνωρίζουν έργα του…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος