FOLLOW US: facebook twitter

«Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό»: Έκθεση ζωγραφικής των Οδυσσέα Άννινου & Κων/νας Καφύρα-Βαρελά εγκαινιάζεται στον Πολυχώρο Ήλιδας

Ημερομηνία: 04-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Μια σημαντική Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό» θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας με έργα του Οδυσσέα Άννινου και της Κωνσταντίνας Καφύρα – Βαρελά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κοντινό πλάνο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Η Έκθεση περιλαμβάνει έργα δύο καλλιτεχνών που έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στο χώρο των εικαστικών τεχνών, τον Οδυσσέα Άννινο και την Κωνσταντίνα Καφύρα Βαρελά, δύο καλλιτέχνες με διαφορετική τεχνοτροπία, οι οποίοι δημιουργούν μια εικαστική συζήτηση με ζητούμενο την αποτύπωση της ανθρώπινης ύπαρξης, από διαφορετική προσέγγιση, σε ύφος χρώματα και φόρμες. Ο τίτλος της έκθεσης: «Από τον Ρεαλισμό στον Σουρεαλισμό», δημιουργεί και το θέμα αυτής της καλλιτεχνικής συνομιλίας, που στην περίπτωση της Κωνσταντίνας Καφύρα – Βαρελά αποτυπώνεται μια πιστή αντιγραφή της πραγματικότητας, μέσα από τα θέματα της που κυριαρχεί «Η Γυναίκα». Η γυναίκα μάνα, σύζυγος, ερωμένη, καλλιτέχνιδα ή απλή νοικοκυρά, που ακόμα και σε γυμνές εκδοχές, η Αμαλιαδίτισσα ζωγράφος θωρακίζει το ρόλο και την ηθική υπόσταση της γυναίκας, με τρόπο σεμνό και λιτό. Τα δικά του χαρακτηριστικά όμως ξεδιπλώνει και ο Οδυσσέας Άννινος ο οποίος αποτυπώνει εικαστικά την αληθινή πορεία της σκέψης, ελεύθερη ή μάλλον απρόσκοπτη από κάθε λογική ή ηθική επιφύλαξη. Η δημιουργία του αναδεικνύει και την πορεία που του υπαγορεύει το υποσυνείδητο, ένας καθαρός ψυχικός αυτοματισμός που δίνει ταυτότητα στα έργα των Σουρεαλιστών, ξεφεύγοντας από ακαδημαϊκούς κανόνες και καθιερωμένες τάσεις αισθητικής.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Μαρτίου και ώρα 20.00 στον Πολυχώρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Δήμου Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος