FOLLOW US: facebook twitter

Έκθεση αντί μνημόσυνου για το θάνατο του ζωγράφου Θέμη Τσιρώνη

Ημερομηνία: 16-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Από τον φίλο του Γ. Καλόφωνο στον Αι- Γιάννη Πύργου με την ευχή ο επόμενος δήμαρχος να αξιοποιήσει το έργο του

Πέρυσι τέτοιες μέρες,  τον Μάιο του  2018, ο  80χρονος Θέμης Τσιρώνης, ένας από τους πιο μεγάλους λαϊκούς καλλιτέχνες της χώρας,  επέλεξε να βάλει τέλος στη ζωή του με αξιοπρεπή τρόπο, στον Αι- Γιάννη του Πύργου γιατί δεν μπορούσε να αποδεχτεί τη σωματική κατάρρευση και τη φθορά που επιφέρει ο αδυσώπητος χρόνος.

Φέτος ο φίλος του Γιάννης Καλόφωνος  και ιδιοκτήτης του εστιατορίου- μεζεδοπωλείου  «Καναδάς», φιλοξενεί  από την περασμένη Κυριακή ως και σήμερα Πέμπτη το απόγευμα στο  κατάστημα εστίασης του, στο χώρο που ο ζωγράφος  ξόδευε κάποιες ώρες από τη ζωή του και έπινε για να ευφραίνεται ή βαριά και δύσκολη ζωή του, έκθεση των έργων του  Θέμη Τσιρώνη, όπως  έκανε  και πέρυσι αντί μνημόσυνου, για να μην ξεχαστεί ο ζωγράφος και το έργο του.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Καλόφωνος  με ανάρτηση- πρόσκλησή του στο fb «Πριν ένα χρόνο, ο ξεχωριστός μας φίλος ΘΕΜΗΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ, μας είπε αντίο με έναν δικό του τρόπο, και έφυγε για θάλασσες βαθιές ,με γοργόνες και ξωτικά που μόνο ο Ποσειδώνας διατάζει. …..Οι δικοί του άνθρωποι, του κάνουν μνημόσυνο.

Εμείς τιμώντας το έργο του και τον ίδιο, θα κάνουμε για δεύτερη φορά, μία παρουσίαση του έργου του. Σας καλώ στον χώρο μου, αυτές τις τρεις μέρες να γνωρίσετε από κοντά ένα μοναδικό δημιουργό. ..

Εύχομαι όποιος εκλεγεί δήμαρχος, ή πρόεδρος του χωριού μας, να αξιοποιήσει την πνευματική κληρονομιά που άφησε ο Θέμης.

Αν και είμαι “εκτός διαδικασιών “έχω θέσει στόχο την ανάδειξη αυτού του σπάνιου έργου, και την δημιουργία μουσείου μνήμης του μοναδικού μας φίλου. ….»

Αρκετός πάντως ήταν ο κόσμος που επισκέφθηκε το εστιατόριο Καναδάς –για να θαυμάσει το έργο του ζωγράφου, που ευελπιστούμε και εμείς ότι δεν θα χαθεί και πράγματι ο επόμενος δήμαρχος θα το αναδείξει και θα το αξιοποιήσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος