FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτο Δ. Σ. Πύργου για ακραία καιρικά φαινόμενα: Αίτημα κήρυξης του Δήμου Πύργου ως «θεομηνιόπληκτου»

Ημερομηνία: 09-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Με μοναδικό θέμα τις καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων στα δημοτικά διαμερίσματα και τη πόλη, συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Δευτέρας το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου.

Παρουσία της πλειοψηφίας των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών για την κήρυξη του Δήμου Πύργου ως «θεομηνιόπληκτου». Παράλληλα, να σταλεί και αίτημα προς τον ΕΛΓΑ για την άμεση εκτίμηση των ζημιών στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και την αποζημίωση των αγροτών.

Στη συνεδρίαση, τοποθετήθηκαν οι πρόεδροι, αποτυπώνοντας ο καθένας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα χωριά και στις καλλιέργειες από την κακοκαιρία με την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας να αποτελεί κυρίαρχο αίτημα όλων.

Ο Δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι ο Δήμος θα χρειαστεί γενναίες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των ζημιών ενώ σημείωσε ότι ήδη προχωρούν σε τέσσερις εργολαβίες, μία για κάθε Δημοτική Ενότητα, ύψους 25.000 ευρώ έκαστος για τις αναγκαίες παρεμβάσεις ενώ εκπονούν και μελέτη για αντιπλημμυρικά έργα προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος