FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτη υγειονομική συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αχαΐας: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας

Ημερομηνία: 02-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

«Η πανδημία με τα χιλιάδες ανθρώπινα θύματα και τα τεράστια χτυπήματα στην αγορά εργασίας, ανέδειξε στα μάτια όλων την ορθότητα των θέσεων της Αριστεράς για ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας τις υπηρεσίες του οποίου απολαμβάνουν όλοι ανεξάρτητα οικονομικής κατάστασης, καταγωγής, εθνικότητας.

Δυστυχώς η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας με τα εκτελεστικά όργανά της στις κατά τόπους διοικήσεις των υγειονομικών περιφερειών, έχουν σαν μοναδικό στόχο την νόθευση του δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας με την είσοδο του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου.

– Η ΜΕΘ Αγρινίου έχει κλείσει επ’αόριστον με την δικαιολογία ότι απολυμαίνεται!!! Οι γιατροί της έχουν μεταφερθεί στο Ρίο και στον Άγιο Ανδρέα για … ”εκπαίδευση”. Ο κόσμος που ζει στην Αιτωλοακαρνανία ή που διασχίζει της Ιόνια οδό ΔΕΝ έχει πλέον ΜΕΘ.

Η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Πύργου παραμένει με έναν μόνιμο παθολόγο, παρόλες τις μεγαλοστομίες πριν λίγο καιρό του Υπουργού για διορισμούς και συνεχίζει να δουλεύει με δανεικούς γιατρούς! 

– Στο νοσοκομείο Αμαλιάδας οι δύο εργολαβίες επισκευής του, έχουν βαλτώσει! Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι κραυγαλέες. Η υποστελέχωση σε γιατρούς έχει οδηγήσει σε μετατροπή του νοσοκομείου σε απλό εμβολιαστικό κέντρο.

– Στο Κ.Υ. Άστρους αντί να σταλούν κάποιοι από τους πέντε μηχανικούς της Υγειονομικής Περιφέρειας για κτηριακή μελέτη, προτιμήθηκε η λύση του ιδιώτη!

– Τα περιφερειακά ιατρεία της Αιγιάλειας έχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, με ελλείψεις γιατρών όπως και το νοσοκομείο Αιγίου, ενώ στο Κ.Υ. Ακράτας υπάρχουν μαζεμένοι 20 γιατροί!!!

– Το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου παραμένει ακέφαλο χωρίς να έχει οριστεί διοικητής. Υπάρχει ένας υποδιοικητής που αυθαιρετεί και καρατομεί όποιον νομίζει ότι αποτελεί εμπόδιο γι’αυτόν. Από τις 200 οργανικές θέσεις στα εργαστήρια οι 50 παραμένουν κενές! Οι μετακινήσεις σε αλλότρια καθήκοντα είναι πρωτοφανείς. Η άσκηση ψυχολογικής πίεσης στους εργαζόμενους είναι μεγάλη. Το νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε ένα καζάνι που βράζει. Το θέμα της ενεργειακής και κτηριακής αναβάθμισης, καθώς και της ανανέωσης του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, δεν αποτελούν προτεραιότητες της Διοίκησης παρόλο που τα κονδύλια είναι δεσμευμένα από το 2018 από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή!

– Στο νοσοκομείο του Άγιου Ανδρέα το ακτινολογικό καρκινοβατεί και οι αποθήκες υγειονομικού υλικού βρίσκονται έκθετες σε διαδρόμους με κίνδυνο απώλειας πολύτιμων υλικών.

– Οι γιατροί της πρωτοβάθμιας που εμβολιάζουν από τις αρχές του χρόνου, είναι απλήρωτοι.

– Η Πολιτεία αντί να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού χρησιμοποιώντας τον θεσμό του οικογενειακού γιατρού, προτίμησε τον καταναγκασμό εφαρμόζοντας χωροφυλακίστικες μεθόδους!

Καλούμε τον Λαό σε δημοκρατική επαγρύπνηση. Το ΕΣΥ ανήκει σε όλους εμάς και δεν θα αφήσουμε την δεξιά να το διαλύσει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος