FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτη συνεδρίαση χθες του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου Πύργου: Σε ετοιμότητα με όλα τα μέσα για την έλευση του πρωτοφανούς κυκλώνα

Ημερομηνία: 18-09-2020 | Συντάκτης:

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του δήμου Πύργου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν από τον πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα Μεσογειακό κυκλώνα “Ιανό” που πλήττειτην Ηλεία.

Χθες, πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου του Δήμου στο Λάτσειο, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, αντιδημάρχων, εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τοπικών φορέων προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους στην περίπτωση εμφάνισης πλημμυρικών και άλλων φαινομένων.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν ήδη προβεί οι υπηρεσίες, όπως καθαρισμοί φρεατίων και απομάκρυνση ογκωδών αντικειμένων και κλαδεμάτων ενώ τόνισε ότι απαιτείται και ατομική ευθύνη και αυτενέργεια για αυτό και κάλεσαν τον κόσμο να «βάλει ένα χεράκι». «Μιλήσαμε με όλους τους προέδρους, ενώ συνεργεία έχουν προχωρήσει σε παρεμβάσεις με μηχανήματα στην Αλκυώνα Κατακόλου, τη Ροφιά, τη Βαρβάσαινα, τα Λαστείκα, το Χειμαδιό, το Λαμπέτι και σε πολλά άλλα σημεία όπως στην περιοχή του Νοσοκομείου (είχαν γίνει παρεμβάσεις και το καλοκαίρι) όπου ουσιαστικά έχουμε κόψει τη ροή των υδάτων προς τις Εργατικές Κατοικίες αφού ο αποχετευτικός αγωγός που έχει φτιαχτεί είναι λάθος και αντί να έχει κλίση προς τη θάλασσα έχει προς τα πίσω… Τεχνολογίες από το παρελθόν… δε ξέρω ποιος τον έφτιαξε τον αγωγό αυτό που η κλίση του είναι τραγωδία… Αυτά συμβαίνουν στη χώρα και μετά κάποιοι παριστάνουν τους ανήξερους ενώ οι ίδιοι έχουν διαμορφώσει καθοριστικά τις συνθήκες».

Πρόσθεσε ακόμα ότι η περιοχή μας σύμφωνα με το σχέδιο «Δάρδανος» είναι η 3η πιο πλημμυριόπληκτη στη χώρα και για την αντιμετώπιση των πλημμυρών απαιτούνται γενναία αντιπλημμυρικά έργα και όχι βιτρίνας…

Ο κ. Αντωνακόπουλος, επισήμανε επίσης ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενώ έχουν κλείσει και ως Δήμος, ξενοδοχείο σε περίπτωση που προκύψει κίνδυνος για κάποιους. «Η γεωμετρία της περιοχής μας είναι επίπεδο και αυτό είναι εις βάρος μας. Είμαστε στο ύψος της θάλασσας και σε κάποια σήμερα νότια της πόλης και χαμηλότερα οπότε θα συγκεντρωθεί νερό αφού τα αντλιοστάσια δε ξέρω κατά πόσο θα ανταποκριθούν στην πίεση των 200 τόνων ανά στρέμμα που προβλέπεται… Γενικότερα είμαστε σε ετοιμότητα, το ίδιο και η Πυροσβεστική και συστήνουμε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις».

Ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Σμαρνάκης, πρόσθεσε ότι σε ετοιμότητα βρίσκονται ήδη εφτά συνεργεία της υπηρεσίας και πως έχει γίνει σχεδιασμός δίνοντας έμφαση στα σημεία που υπάρχει ιστορικό κατολισθήσεων, πλημμυρών και πτώσης δέντρων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος