FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. Πύργου: «Άμεση παρέμβαση και επιχειρησιακή ετοιμότητα στην μεγάλη φωτιά της Κορυφής»

Ημερομηνία: 28-07-2021 | Συντάκτης:
Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο. Πύργου ενόψει παρατεταμένου καύσωνα κι αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς

Συνεδρίασε εκτάκτως χθες το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Πύργου και επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, με δεδομένη την μεγάλη φωτιά στην Κορυφή αλλά και το ότι ο Δήμος βρίσκεται αυτό το διάστημα σε αυξημένη ετοιμότητα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Μετά και τις σχετικές προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (καθημερινά πλέον σε κατηγορία «πολύ υψηλού κινδύνου» – κατηγορία 4), καθώς και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που ήδη εξελίσσονται κι αναμένονται και υψηλότερες τις προσεχείς μέρες.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, που διεξήχθη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και με μετέχοντες τα μέλη του οργάνου (όλων των δημοτικών αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, των εκπροσώπων λοιπών αρμοδίων υπηρεσιακών και πολιτειακών φορέων όπως, Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Δασαρχείου, κ.α.), ο δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης του ήδη υπάρχοντα άμεσου συντονισμού, συνεργασίας και επικοινωνίας των θεσμικών οργάνων μεταξύ τους, για την πληρέστερη κι αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια αυτής της θερινής περιόδου, κυρίως βέβαια από την εκδήλωση πυρκαγιών.

Όπως είπε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Ως έναν συνοπτικό απολογισμό της φωτιάς στην Κορυφή, να πούμε πως υπήρξε άμεση παρέμβαση και σαφής επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Πρέπει να επισημάνω πως εμείς λειτουργούμε όχι απλά μέσα στο γραφειοκρατικό πλαίσιο προβλεπόμενων συνεργασιών αλλά με ενισχυμένες συνεργασίες και επικοινωνιακά μεταξύ μας ως φορείς και υλικά, καθώς και με αυξημένα στις προβλέψεις τους μνημόνια (όπως το πρόσφατο με το Δασαρχείο για το βουνό του Κατακόλου, νέων κρουνών, νέων συνδέσεων με δεξαμενές, διαθεσιμότηταςπερισσότερων μηχανημάτων, και άλλα σχετικά). Έχουμε ως γνωστόν, άψογη συνεργασία μέχρι τώρα και με την Πυροσβεστική υπηρεσία και με το Δασαρχείο και τους εμπλεκόμενους φορείς, θέλοντας αυτό να συνεχιστεί ώστε να ανταπεξέλθουμε επιτυχημένα στη διαχείριση έκτακτων γεγονότων, στο πλαίσιο πάντοτε των όποιων αρμοδιοτήτων μας.

Ο Δήμος Πύργου δυστυχώς έχει πολλές ευάλωτες περιοχές σε όλη την έκταση του, τόσο για φαινόμενα πυρκαγιών το καλοκαίρι όπου για πολλές μέρες είμαστε στο «κόκκινο», όσο και για πλημμυρικά φαινόμενα το χειμώνα όπου ο Δήμος μας, υπενθυμίζεται, είναι με βάση και το Εθνικό σχέδιο “Δάρδανος” αντιμετώπισης πλημμυρικών κινδύνων, τρίτος σε σειρά επικινδυνότητας στη χώρα,αλλά το κράτος των Αθηνών δε …συγκινείται. Με συνέπεια οι θέσεις στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία να παραμένουν λίγες, οι πόροι και τα μέσα το ίδιο, την ώρα που σε άλλες περιοχές της χώρας οι οποίες έχουν πολύ λιγότερα τέτοια προβλήματα και κινδύνους, δίνονται όμως αυξημένα όλα τα παραπάνω. Και πρέπει να τα τονίζουμε κι αυτά!».

Ακολούθως, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, Αγγελική Διονυσοπούλου, συνείσφερε ευρύτερα στη συζήτηση που έγινε μεταξύ των εκπροσώπων Υπηρεσιών και συμμετεχόντων Φορέων, κι η οποία αφορούσε τόσο για την εκτίμηση των σημερινών δεδομένων πολιτικής προστασίας, όσο και στην όποια ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων, ειδικά δε σε περιοχές που καταγράφονται ιδιαιτερότητες και επιπλέον προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων