FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτη συνάντηση αναπλ. υπουργού Υγείας με τον Ανδρέα Νικολακόπουλο

Ημερομηνία: 14-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Υγεία

Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την εξασφάλιση λύσης στο πρόβλημα των κενών θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο Πύργου και κατόπιν των διαδοχικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών του, ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος συναντήθηκε εκτάκτως το απόγευμα της Τετάρτης στην Αθήνα με τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και εξέθεσε και προφορικά τις απόψεις του για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος.

Ο ίδιος ζήτησε αποσπάσεις γιατρών που θα παρέχουν υπηρεσίες για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο και στην Παθολογική Κλινική,  κάτι που ο κ. Κοντοζαμάνης δεσμεύθηκε να εξετάσει.

Παράλληλα επαναπροκηρύσσονται άμεσα, οι κενές θέσεις γιατρών και τις οποίες δεν υπήρχε ενδιαφέρον στις προηγούμενες διαδικασίες, αλλά κρίθηκε αναγκαίο  ο σχετικός διαγωνισμός να επαναληφθεί.

Εδώ ο κ. Νικολακόπουλος επέμεινε στο θέμα των ειδικών κινήτρων που θα πρέπει να ισχύουν ακόμη και αν το νοσοκομείο δεν ενταχθεί ως «άγονη ζώνη», αλλά θα μπορούσε όπως είπε να τύχει μιας διαδικασίας προστασίας και ασφάλειας για εργαζόμενους και ασθενείς.

Σημαντικό είναι ακόμη ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσουν προσλήψεις μεγάλου αριθμού νοσηλευτών (30)  και πέντε (5)μαιών που θα στελεχώσουν ανάλογα τμήματα της συγκεκριμένης Νοσηλευτικής Μονάδας.

Στην συνάντηση ήταν παρούσα και η αναπλ. Καθηγήτρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κα Δάφνη Καϊτελίδου με την ιδιότητα της Προέδρου του Οργανισμού Διασφάλισης Υπηρεσιών Ποιότητας Υγείας .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος