FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτη προειδοποίηση Λέκκα: «Έρχεται σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Ελλάδα»

Ημερομηνία: 30-09-2021 | Συντάκτης:

Ο σεισμός της Κρήτης φαίνεται πως ήταν μόνο η αρχή, αφού ο Ευθύμιος Λέκκας μίλησε ξανά και προειδοποίησε για νέα δόνηση μεγέθους 5,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο αυτή την φορά στη Θήβα. 


 

Ο κ. Λέκκας ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Mega, ότι το ρήγμα της περιοχής δεν συνδέεται με τα ρήγματα σε Αταλάντη και Αλκυονίδες. «Το ρήγμα της Θήβας έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά και δεν έχει το μέγεθος που έχουν τα άλλα δύο ρήγματα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε να κάνουμε στη Θήβα με μια συστάδα ρηγμάτων, είναι πολλά μαζί, δεν είναι ένα και τα οποία δίνουν αυτούς τους μικρούς σεισμούς. Και τους δίνουν αυτούς τους σεισμούς τους τελευταίους τέσσερις μήνες» ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας.

Αναφορικά με το μέγεθος του σεισμού που μπορεί να δώσει η περιοχή, είπε ότι ένας μεγάλος σεισμός δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες, τονίζοντας ότι τα ρήγματα είναι μικρά και δεν μπορούν να δώσουν πάνω από 6 Ρίχτερ. «Δεν αποκλείεται όμως ένας σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ» σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος