FOLLOW US: facebook twitter

Εκσυγχρονισμός του αγροτικού οδικού δικτύου: Στο Φιλόδημο έργο βελτίωσης αγροτικής οδοποιίας σε 15 χωριά του δήμου Ολυμπίας προϋπολογισμού 868.000 ευρώ

Ημερομηνία: 04-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Κοινωνία, Νέα

Μετά την έκδοση της υπ΄αριθμ. 40411 από 02/08/2018 πρόσκλησης IV του Υπουργείου Εσωτερικών, για την υποβολή αιτημάτων ένταξης στο πρόγραμμα ¨ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ¨ με τίτλο ‘‘Δράσεις για την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις’’, συντάχθηκε από το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας  (Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας) πλήρη μελέτη οδοποιίας σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές και τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις (περιβαλλοντικές, απαιτήσεις αρχαιολογίας κ.λ.π) της εν λόγω πρόσκλησης.

Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Μαρούντας « η μελέτη υποβλήθηκε το ταχύτερο δυνατό και πριν λίγες μέρες πετύχαμε χρηματοδότηση ποσού 868.000 ευρώ.

Το σύνολο της συγκεκριμένης μελέτης αφορά τον εκσυγχρονισμό τμημάτων υφιστάμενου αγροτικού δικτύου (τσιμεντοστρώσεις-ασφαλτοστρώσεις) σε δεκαπέντε (15) Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας και συγκεκριμένα στις Αρχαία Πίσσα, Κάμμενα, Βασιλάκι, Άσπρα Σπίτια, Μουριά, Κλαδέο, Στρέφι, Σμίλα-Ηράκλεια, Πελόπιο, Αρχαία Ολυμπία-Φλόκα, Λάλα, Κούμανι και Μηλιές.

Οι συγκεκριμένοι δρόμοι βρίσκονται εκτός των ορίων των οικισμών, δεν εξυπηρετούν την γενική κυκλοφορία, δεν ανήκουν στο ευρύτερο οδικό δίκτυο, χρησιμοποιούνται σχεδόν αποκλειστικά από αγρότες και κτηνοτρόφους για την πρόσβαση στις εκμεταλλεύσεις τους και θα εξυπηρετήσουν ανάγκες πυροπροστασίας και πυρόσβεσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Αξίζει να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών, τους συνεργάτες του, τους μηχανικούς της υπηρεσίας μου, κ. Μπέλτσο Αθανάσιο, κ. Γιαννόπουλο Χρήστο, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης κ. Βελισσάρη Ελένη οι οποίοι μέσα στον Αύγουστο με την προσωπική καθοδήγηση του Δημάρχου μας κ. Κοτζά Ευθυμίου κατάφεραν να συντάξουν , περαιώσουν και υποβάλλουν έγκαιρα την εν λόγω μελέτη οδοποιίας με το ανάλογο αποτέλεσμα.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος