FOLLOW US: facebook twitter

Εκστρατεία για το μελάνωμα στην Κουρούτα

Ημερομηνία: 18-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

melanoma-kourouta

Από το δήμο Ήλιδας και το «ΑγκαλιάΖΩ»

Μια δράση που δείχνει την ευαισθητοποίηση των τοπικών αρχών, πάνω σε θέματα πρόληψης και προαγωγής στο κρίσιμο τομέα της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην πλατεία της Κουρούτας.

Ο Δήμος Ήλιδας μέσω της Δημοτικής Εταιρείας Ακινήτων, στάθηκε αρωγός στην δράση αυτή που οργάνωσαν η Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Νοτιοδυτικής Ελλάδας «ΑγκαλιάΖΩ». Οι φορείς συναισθανόμενοι τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών σε παρεχόμενες υπηρεσίες Υγείας, αναπτύσσουν δράσεις συνεργασίας, ενώ στην παραλία της Κουρούτας εκτός των εθελοντών του Ομίλου «ΑγκαλιάΖΩ» στην ειδική εξέταση συμμετείχε ιατρός δερματολόγος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών στο Ρίο, οι οποίοι παρείχαν συμβουλές στους λουόμενους για την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Παράλληλα οι εθελοντές μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό για το μελάνωμα, δείγματα αντηλιακής προστασίας προσφορά της εταιρίας Korres και καραμέλες για τα παιδιά προσφορά της εταιρίας Λάβδας. Να σημειώσουμε πως η ανταπόκριση του κοινού σε αυτή την δράση ήταν πολύ καλή, με αποδοχή στο θέμα της ενημέρωσης.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις της η πρόεδρος Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ Νοτιοδυτικής Ελλάδας, Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη «… ήρθαμε στην Κουρούτα με την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας και με δερματολόγο από την Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική του Ρίου για να ενημερώσουμε τον κόσμο. Μπήκε στη ζωή μας λιγάκι ανορθόδοξα το μελάνωμα τα τελευταία χρόνια. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος και κυρίως τα νέα παιδιά, έτσι ώστε ότι δουν στο σώμα τους όσον αφορά τους σπίλους, τις ελιές κοινώς, να πηγαίνουν στο γιατρό, γιατί μπορεί να είναι το τίποτα, μπορεί όμως να είναι και κάτι πολύ σπουδαίο και σοβαρό. Και αυτό λέγεται μελάνωμα. Αν έχουμε έναν σπίλο στο σώμα μας, που αλλάζει χρώμα και σχήμα ή ματώνει, τότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε για αυτό και να πάμε στο γιατρό. Ευχαριστούμε όλους τους τοπικούς παράγοντες που είναι κοντά μας και ενισχύουν αυτό τον αγώνα. Εμείς θα συνεχίσουμε γιατί ο όμιλός μας δίνει ένα ηχηρό μήνυμα ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση, σώζουν ζωές».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος