FOLLOW US: facebook twitter

Εξοργισμένοι οι Σουηδοί με την απαγόρευση πτήσεων προς Ελλάδα

Ημερομηνία: 03-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Έντονη ήταν η αντίδραση της σουηδικής κυβέρνησης στην απαγόρευση πτήσεων από την Σουηδία στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο, με ανάρτηση στον ιστότοπό της, για λυπηρή απόφαση της Ελλάδας συστήνοντας μάλιστα στους Σουηδούς τουρίστες να επανεξετάσουν τη σκοπιμότητα να ταξιδέψουν στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι.

Στην ανακοίνωση η σουηδική κυβέρνηση αναφέρει:

«Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να μην επιτρέψει απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα μετά τις 15 Ιουλίου. Αυτή η απόφαση είναι λυπηρή. Δημιουργεί αβεβαιότητα και ανησυχία για ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα διατηρήσει συνεχή επαφή με υπουργεία και αρχές της ελληνικής κυβέρνησης. Οι σουηδοί τουρίστες ίσως χρειαστεί να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Όσοι επιλέγουν να ταξιδέψουν πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι. Οι ταξιδιώτες καλούνται να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους και να επανεξετάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Θα πρέπει επίσης να κατεβάσουν την εφαρμογή Resklar της MFA και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα στον ιστότοπο Sweden Abroad».

Πάντως, την Πέμπτη, κατά την τακτική ενημέρωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, άφησε «ανοιχτό παράθυρο» να επιτραπούν οι πτήσεις από Αγγλία και Σουηδία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι «…είναι ακόμα αρκετά μακριά η αναθεώρηση της απόφασης για απαγόρευση αφίξεων στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, λόγω κορωνοϊού. Αντιθέτως, σχετικά με τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία, αποφάσεις αναμένονται από την επόμενη εβδομάδα».

Επίθεση και από την Handelsblatt

Στο μεταξύ, ακόμη ένα δημοσίευμα γερμανικού μέσου έρχεται να προστεθεί στο μπαράζ γερμανικών δημοσιευμάτων κατά της Ελλάδας, με αφορμή την υγειονομική διαχείριση των ξένων επισκεπτών στις πύλες εισόδου.

Σχετικό αναλυτικό και επικριτικό άρθρο δημοσιεύει στο σημερινό φύλλο της η Handelsblatt, που υπογράφει ο ανταποκριτής της στην Αθήνα Γκερντ Χέλερ. Τίτλος: «Χάος στις διακοπές στην Ελλάδα». Ο αρθρογράφος επανέρχεται στο μέτρο της λεγόμενης φόρμας εντοπισμού του ταξιδιώτη, που θα πρέπει να έχει συμπληρώσει πριν φτάσει στην Ελλάδα. «Το ότι η Ελλάδα θα άνοιγε τα περιφερειακά της αεροδρόμια την Τετάρτη (01.07) μετά από πάνω από 3 μήνες αναγκαστικό κλείσιμο λόγω κορωνοϊού, ήταν γνωστό εδώ και εβδομάδε» σημειώνει. «Παρόλα αυτά οι αρχές ενημέρωσαν την τελευταία στιγμή για τα περιοριστικά μέτρα, τόσο αργά που πολλοί τουρίστες δεν μπόρεσαν εμπρόθεσμα να λάβουν διαδικτυακά τον κωδικό». Δια του λόγου το αληθές ο Γερμανός δημοσιογράφος αναφέρει ότι ο όμιλος Lufthansa ενημερώθηκε για το μέτρο μόλις την περασμένη Δευτέρα (29.07), όταν έτρεχε ήδη η προθεσμία για τη συμπλήρωση διαδικτυακά της φόρμας. «Η με κενά και καθυστερημένη ενημέρωση αεροπορικών εταιριών και επιβατών από τις ελληνικές αρχές δεν είναι η μοναδική παράλειψη» σημειώνει ο Γκερντ Χέλερ. «Η αρμόδια υπηρεσία πολιτικής προστασίας ρωτά ένα σωρό στοιχεία, αλλά η ένδειξη για προστασία δεδομένων λείπει από τη διαδικτυακή σελίδα. Μια σαφής παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος