FOLLOW US: facebook twitter

«Έκρηξη» πυρκαγιών σε σκουπίδια τον Ιούνιο στον Πύργο

Ημερομηνία: 23-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

fotia-skoupidia-spiantza6Πάνω από 45 περιστατικά έως τώρα

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της καύσης των σκουπιδιών στον Πύργο. Την ώρα που στις περισσότερες περιοχές η αποκομιδή δεν έχει γίνει ακόμα, οι φλόγες ξεπηδούν, στις περισσότερες περιπτώσεις λόγω εμπρησμού, από τα σκουπίδια και δεν μένει τίποτα…

fotia-skoupidia-spiantza4Φυσικά οι διοικούντες την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην περιοχή, επαναλαμβάνουν πλέον σε κάθε τόνο την επικινδυνότητα για τον ανθρώπινο οργανισμό της καύσης των σκουπιδιών, λόγω των τοξινών που εκλύονται στην ατμόσφαιρα.

Τα στατιστικά στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Τον Μάιο η υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει σε 22 περιστατικά πυρκαγιών σε σκουπίδια. Τον Ιούνιο έως τώρα έχει επέμβει σε περισσότερα από 45 περιστατικά με πυρκαγιές σε σκουπίδια. Τέλος ενδεικτικό της έξαρσης του φαινομένου, λόγω και της μεγάλης ζέστης είναι το γεγονός ότι μόνο στο τριήμερο του Αγ. Πνεύματος εξερράγησαν 14 πυρκαγιές σε σκουπίδια.

Το φαινόμενο απασχολεί πολλαπλά την Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς σε πολλές περιπτώσεις δίπλα σε σωρούς με σκουπίδια υπάρχουν δασικές ή αγροτικές εκτάσεις όπου μπορεί να επεκταθεί κάποια πυρκαγιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος