FOLLOW US: facebook twitter

Και ο πόλεμος καλά κρατεί!: Έκπτωτη κηρύχθηκε η GDInfrastutture από την 8η εργολαβία της Πατρών-Πύργου

Ημερομηνία: 17-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Σε «πεδίο μάχης» μεταξύ του υπουργού Υποδομών, Κ. Καραμανλή, και του γενικού  διευθυντή έργων Ελλάδος της GD Infrastrutture, Πρόδρομου Εμφιετζόγλου,  εξελίσσεται η Πατρών-Πύργου, καθώς χθες κηρύχθηκε έκπτωτη η ιταλική εταιρεία από την 8η εργολαβία!

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια» και φέρει την υπογραφή της αναπλ. Προϊσταμένης της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων/Πελοποννήσου,  Δυτ. Ελλάδας & Ιονίων Νήσων,  Ακριβής Χάραρη, η ανάδοχος εταιρεία του τμήματος 8 «Μιντιλόγλι – Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας»  GD INFRASTRUTTURE SRL κηρύσσεται έκπτωτη με το αιτιολογικό ότι δεν συμμορφώθηκε στις εντολές της Ειδικής Πρόσκλησης της Υπηρεσίας, που εστάλη στις 17 Φεβρουαρίου του 2020.

Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι η ανάδοχος εταιρεία έχει υποβάλει μία πιστοποίηση εργασιών, ύψους 40.139,38 €, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α., την οποία έχει εγκρίνει η Υπηρεσία και έχει καταβάλει τα χρήματα, και αναφέρεται ότι «το υλοποιηθέν ποσοστό εργασιών της εργολαβίας βάσει της εγκεκριμένης 1ης πιστοποίησης εργασιών ανέρχεται σε 0,115%, ενώ δεν έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα άλλη πιστοποίηση εκ μέρους της αναδόχου.

Επίσης, παρατίθεται μια σειρά παρατηρήσεων από την πλευρά της υπηρεσίας, όπου επισημαίνονται αναλυτικά τα έγγραφα που δεν προσκομίστηκαν, όπως η τεχνική έκθεση και ο προϋπολογισμός των μελετών εφαρμογής Οδοποιίας Κόμβων, τεχνική έκθεση, στατική μελέτη στήριξης των Μεγάλων Πληροφοριακών Πινακίδων, τεχνική έκθεση και προϋπολογισμός για τα υδραυλικά έργα και τα έργα αποχέτευσης – αποστράγγισης, Γεωτεχνικές Μελέτες Εφαρμογής Επιχωμάτων, κλπ.

Βάσει αυτών των επισημάνσεων, η αρμόδια υπηρεσία αποφάσισε την κατάπτωση του συνόλου των ποινικών ρητρών που προβλέπονται από τη νομοθεσία, την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής Καλής Εκτέλεσης υπέρ της εταιρείας «GD INFRASTRUTTURE SRL» και παράλληλα καθιστά άμεσα απαιτητό το αναπόσβεστο μέρος της ληφθείσας προκαταβολής, ύψους 1.398.645,49 €.

Κατά της Απόφασης χωρεί υποβολή ένστασης εντός ανατρεπτικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από την επίδοση της στην Ανάδοχο, κάτι που με βάση τα όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο εκπρόσωπος της εταιρείας, κ. Εμφιετζόγλου, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση δημοσιεύτηκε μόλις λίγες ημέρες μετά τις καταγγελίες του κ. Εμφιετζόγλου στην Κομισιόν ότι ο υπουργός Υποδομών με τις ενέργειές του επιχειρεί τη σύσταση καρτέλ. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι δύο πλευρές είναι σε ανοιχτό πόλεμο, με απρόβλεπτες επιπτώσεις ως προς την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου της Πατρών-Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος