FOLLOW US: facebook twitter

Έκπτωση 40% στο ενοίκιο χιλιάδων εργαζομένων – Ποιοι το δικαιούνται

Ημερομηνία: 30-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Μείωση κατά 40% στην καταβολή του ενοικίου για κύρια κατοικία τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο θα έχουν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με εντολή δημόσιας αρχής σύμφωνα με την ΚΥΑ για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας.

Ειδικότερα στην υπεύθυνη δήλωση που θα υποβάλλουν οι εργαζόμενοι από 1η Απριλίου στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ θα δηλώσουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία, καθώς και τα στοιχεία του εκμισθωτή και του μίσθιου ακινήτου, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης του 40%.

Οι εργαζόμενοι μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης για την χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα ενημερώνουν τον ιδιοκτήτη της κύριας κατοικίας που ενοικιάζουν ότι το ενοίκιο του Μαρτίου και του Απριλίου θα είναι μειωμένο κατά 40%.

Αφορά τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής η λειτουργία της και υποβάλλουν αίτηση για αποζημίωση ειδικού σκοπού. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η καταβολή μισθώματος μειωμένου κατά 40% δεν δίνει στον ιδιοκτήτη δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης μίσθωσης.

Έτσι τυγχάνουν της μείωσης οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που διακόπτουν υποχρεωτικά τη δραστηριότητά τους λόγω της διάδοσης του κορονοϊού και αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας τους, για τα μισθώματα που τυχόν καταβάλλουν μόνο για τις κύριες κατοικίες τους.

Η μείωση κατά 40% δεν αφορά τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, τους επιχειρηματίες, τους εμπόρους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα γενικά, τους συνταξιούχους, τους εισοδηματίες και κάθε άλλη κατηγορία ενοικιαστών κύριας κατοικίας.


Σχόλιο για "Έκπτωση 40% στο ενοίκιο χιλιάδων εργαζομένων – Ποιοι το δικαιούνται"

  1. Ο/Η Νικος λέει:

    Ολα καλα με αυτους.με τα επαγγελματα της οικοδομης τη γίνεται; υπαρχει μεριμνα μουγγα ολοι σας, εχω στείλει ιμειλ σε ολα τα κανάλια και σε εκπομπες απαντηση καμια.η μας θεωρουν πλουσιους η σφυριζουν αδιαφωροι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος