FOLLOW US: facebook twitter

Εκπολιτιστικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ»: Έκοψαν την πίτα τους με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς

Ημερομηνία: 17-01-2023 | Συντάκτης:

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του  Εκπολιτιστικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου Άγιου Ιωάννη Αμαλιάδας «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ», το Σάββατο το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων Αγράμπελη στη Χαβαρόβρυση Αμαλιάδας.

Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο εφημέριος του χωριού π. Κυριακόπουλος Γεώργιος, ευχόμενος χρόνια πολλά και καλή χρονιά στους παρευρισκόμενους. Την εκδήλωση συντόνισε το μέλος του συλλόγου κα. Φραγκάτου Θεώνη. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου κα. Θάλεια Τσούλου – Τουτούνη, πλαισιωμένη από τα μέλη του Δ.Σ, αναφέρθηκε στο πολιτιστικό έργο και γενικά στις δράσεις, της χρονιάς που προγραμματίζει ο σύλλογος. Επίσης χαιρετισμό απεύθυναν ο βουλευτής κ. Διονύσιος Καλαματιανός, η βουλευτής κα. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Θεόδωρος Βασιλόπουλος ο πρώην δήμαρχος Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλος Χρήστος, η γραμματέας του Δήμου Ήλιδας κα. Νίκη Κοκκαλιάρη, ο κ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος Συντονιστής Τμήματος Μικρομεσαίων ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνέχεια η Φιλαρμονική Γαστούνης τραγούδησε τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και τραγούδια. Το μέλος του συλλόγου μας ο Ηλίας Τουτούνης αναφέρθηκε στα παραδοσιακά έθιμα της Βασιλόπιτας. Τέλος χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας χόρεψε τραγούδια από την Μικρά Ασία, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Νίκο Χρυσανθόπουλο. Έπειτα ακολούθησε φαγητό και γλέντι. Ο Σύλλογος ευχαριστεί όλους τους παρευρισκόμενους καθώς και τους δωροθέτες της εκδηλωσης, όπως και την ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ και το κατάστημα ΑΓΡΑΜΠΕΛΗ για την άψογη συνεργασία και εξυπηρέτηση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος