FOLLOW US: facebook twitter

Εκπέμπει SOS το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας

Ημερομηνία: 19-07-2022 | Συντάκτης:

Επιστολή απόγνωσης από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Θ. Τζίβα

Toυ Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ανδρίτσαινας ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ανδρίτσαινας, Θεόδωρος Τζίβας, τονίζοντας ότι η έλλειψη του απαραίτητου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και η απουσία ασθενοφόρου, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού, που ειδικά τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζεται.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τζίβας, το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας, το οποίο υπάγεται διοικητικά στο Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου», εξυπηρετεί τον ορεινό όγκο των Δημοτικών Ενοτήτων Ανδρίτσαινας και Αλίφειρας του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων καθώς και δημοτικές ενότητες όμορων Δήμων όπως είναι η Δημοτική Ενότητα Είρας του Δήμου Οιχαλίας και η Δημοτική Ενότητα Ηραίας του Δήμου Γορτυνίας, δηλαδή στο σύνολο περισσότερα από 50 χωριά σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων και πλέον.

«Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια, η εξυπηρέτηση των πολιτών, τόσο των καθημερινών αναγκών όσο και των έκτακτων περιστατικών, καθίσταται δυσλειτουργική έως αδύνατη. Φυσικά, αυτό οφείλεται σε σημαντικές ελλείψεις σε εξοπλισμό –δεν υπάρχει ασθενοφόρο- και στη μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο του Πύργου για την κάλυψη των εκεί αναγκών που έχουν προκύψει εξαιτίας δικών τους ελλείψεων», σημειώνει και επισημαίνει πως αυτό έχει ως συνέπεια, το Κέντρο Υγείας να παραμένει κλειστό πολλές ημέρες της εβδομάδας ακόμα και τα Σαββατοκύριακα, με συνέπεια πολλές φορές ο ασθενής αναγκάζεται να μετακινηθεί τουλάχιστον 45 χιλιόμετρα με δικό του μεταφορικό μέσο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν έχουν αντιμετωπιστεί έγκαιρα κρίσιμα περιστατικά όπως εμφράγματα, σοβαρές πτώσεις, τσιμπήματα φιδιών σε πολύ ικανοποιητικό επίπεδο.

«Η ομαλή λειτουργία του Κέντρου Υγείας είναι άκρως απαραίτητη καθώς η περιοχή δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών (άνω των 60.000 ατόμων) στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα και ως εκ τούτου, οι πιθανότητες να υπάρξει ανάγκη άμεσης φροντίδας ανεβαίνουν κατακόρυφα», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Τζίβας και ζητά από την πολιτεία να επιλυθεί οριστικά η μετακίνηση του ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Πύργου ώστε το Κέντρο Υγείας Ανδρίτσαινας να λειτουργεί απρόσκοπτα, χωρίς κενά, και να δοθεί πλήρως εξοπλισμένη και επανδρωμένη κινητή μονάδα ασθενών (ασθενοφόρο) για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος