FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαιδευτική Ρομποτική στο Futures Studies

Ημερομηνία: 14-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Παντού γύρω μας αυτοματισμοί, «έξυπνες» συσκευές, υπολογιστές υψηλής τεχνολογίας. Τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν με ερεθίσματα πρωτόγνωρα για μας. Εξοικειώνονται άμεσα με τη νέα τεχνολογία και προετοιμάζονται για ένα αύριο ακόμη πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό.

Γι’ αυτά τα παιδιά, το FUTURESTUDIES έχει σχεδιάσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο της ρομποτικής τεχνολογίας  χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή για να ελέγξουν τις κινήσεις ενός ρομπότ, το οποίο κατασκευάζουν μόνοι τους. Βασικά εργαλεία για την υποστήριξη των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων ρομποτικής αποτελούν τα συστήματα Lego® WeDo™ και Mindstorms™ που είναι ενταγμένα στα περισσότερα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου (ΗΠΑ, Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία, Αγγλία, Ρωσία κ.α.)

Η εκπαιδευτική ρομποτική βασίζεται στην μέθοδο S.T.E.M (Science–Technology-Engineering–Mathematics), καθώς συνδυάζει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά για τη δημιουργία μιας ρομποτικής κατασκευής.

Αποτέλεσμα εικόνας για lego mindstorms ev3 hund

Η μέθοδος αυτή δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές:

-να αποκτήσουν νέες καινοτόμες δεξιότητες

-να αναπτύξουν ομαδικότητα και συνεργασία

-να σκέφτονται και να κατασκευάζουν ως μηχανικοί

-να ενισχύσουν την φαντασία και δημιουργικότητά τους

-να κατανοούν βιωματικά

To FUTURE STUDIES λειτουργεί από το 2008 σαν πρότυπη Ακαδημία Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στον Πύργο. Έχει οργανώσει πολλά τμήματα ρομποτικής για μαθητές δημοτικού – γυμνασίου και έχει κατακτήσει διακρίσεις σε πανελλαδικούς διαγωνισμούς ρομποτικής.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του FUTURE STUDIES μπορείτε να πάρετε στον Πύργο (Τάση Καζάζη 20, τηλ 26210–23840). Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά (10:00-12:00 το πρωί και 6:00-9:00 το απόγευμα).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος