FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 3ου Γυμνασίου Πύργου στη Βουλή και το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Ημερομηνία: 12-02-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Στην έκθεση «Ρήγας και Επανάσταση» της Βουλής των Ελλήνων

Στο πλαίσιο των σχολικών εκπαιδευτικών επισκέψεων οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Πύργου με συνοδούς καθηγητές τους Γ. Αγγελόπουλο, Β. Αλεξοπούλου, Α. Μπαχούρου, Α. Νταρζάνου και Ε. Τζαβάρα πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου.

Αρχικά, επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, όπου ενημερώθηκαν για την ιστορία του κτηρίου, τη λειτουργία του και το κοινοβουλευτικό έργο που παράγεται σε αυτό. Παρακολούθησαν μάλιστα για λίγα λεπτά από τα θεωρεία  και τη συζήτηση που ήταν σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Κατόπιν, ξεναγήθηκαν στην έκθεση «Ρήγας και Επανάσταση» στην αίθουσα Ελ. Βενιζέλος. Η έκθεση επιχειρεί να αναδείξει τους πνευματικούς και ιδεολογικούς όρους, οι οποίοι οδήγησαν το Ρήγα στην επαναστατική του δράση που είχε ως κατάληξη το βίαιο θάνατό του. Οι μαθήτριες και οι μαθητές παρατήρησανσπάνιες εκδόσεις, χάρτες, εφημερίδες, κειμήλια και έργα τέχνης που εκφράζουν το όραμά του, δηλαδή το πέρασμα από το δεσποτισμό σε μια δημοκρατική πολιτεία, που θα περιλάμβανε τους λαούς της Βαλκανικής χερσονήσου.

Ξενάγηση στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κ. Κοτσανά(Πινδάρου 6). Εκεί ξεναγήθηκαν από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό στις αίθουσες του μουσείου. Εξοικειώθηκαν με τα επιτεύγματα της αρχαίας ελληνικής επιστήμης και τεχνολογίας με βιωματικό τρόπο. Γνώρισαν τον ανυψωτικό γερανό, το αυτόματο υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησιβίου, το μηχανισμό των Αντικυθήρων, τη θεραπαινίδα, την οινοχόη του Φίλωνος και άλλες εφευρέσεις που φωτίζουν άγνωστες πτυχές του ατομικού και δημόσιου βίου των αρχαίων Ελλήνων.

Το βράδυ οι μαθήτριες, οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές επέστρεψαν στον Πύργο με πλούσιες εμπειρίες και γνώση που αποκόμισαν κατά την επίσκεψή τους στην Αθήνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος