FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαιδευτικοί & μαθητές γίνονται παιδιά παρέα με την Ομάδα Τέχνης «Πάροδος»

Ημερομηνία: 22-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Αποτελεί πλέον παράδοση ο ερχομός της αγαπημένης Ομάδας Τέχνης «Πάροδος» ως προάγγελου της έναρξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους.

Της Νίκης Μιχαλοπούλου


Το 25οΔιεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, λοιπόν, ξεκινά κι επίσημα και υποδέχτηκε με μεγάλη χαρά για άλλη μια χρονιά την Ομάδα Τέχνης «Πάροδος» που έχει ετοιμάσει επιμορφωτικά σεμινάρια μέσω του θεατρικού παιχνιδιού για μικρούς και μεγάλους, για εκπαιδευτικούς και παιδιά στον Πύργο, την Αμαλιάδα, την Ζαχάρω και τα Λεχαινά.

Το Σαββατοκύριακο,  η «Πάροδος» επισκέφτηκε το 6ο Δημοτικό Σχολείου Πύργου στα πλαίσια του Φεστιβάλ. Την πρώτη ημέρα, εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν το σεμινάριο μαθαίνοντας μεθόδους και παίρνοντας ιδέες πώς να δημιουργούν ένα κλίμα παιχνιδιού με τους μαθητές. Την Κυριακή, συμμετείχαν και μαθητές και η αλληλεπίδραση που υπήρξε μεταξύ των παιδιών και των εκπαιδευτικών μέσα από το μουσικοθεατρικό παιχνίδι είχε πολύ ενδιαφέρον.

Στην αρχή τα παιδιά ήταν ντροπαλά και διστακτικά ως προς την συμμετοχή τους. Σιγά – σιγά όμως,  άρχισαν να σιγοτραγουδούν και να κινούνται στον ρυθμό που έδινε με το αρμόνιο ο μουσικός της ομάδας, Γιάννης Σφυρής. Από την στιγμή όμως που ο εισηγητής και συντονιστής του θεατρικού παιχνιδιού, Ηλίας Πίτσικας, σήκωσε τους εκπαιδευτικούς να παίξουν, τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και άρχισαν να «ξετυλίγονται», να έχουν άνεση, να γελούν και να τραγουδούν!

Παρατηρεί εύκολα κάποιος πως τα παιδιά έχουν ανάγκη να βλέπουν τους παιδαγωγούς τους να «τσαλακώνονται», να ξεφεύγουν από το καλούπι του τυποποιημένου, αυστηρού δασκάλου και να γίνονται και αυτοί παιδιά.Ίσως αυτός ήταν και ένας από τους στόχους του σεμιναρίου – που δεν μένει στην θεωρία, αλλά περνάει στην πράξη – να συνεργαστούν εκπαιδευτικοί και μαθητές χρησιμοποιώντας την φαντασία τους, αυτοσχεδιάζοντας και ταυτόχρονα «πειθαρχώντας» στις συνθήκες που έθετε κάθε φορά ο συντονιστής.

Το παιχνίδι συνόδευσαν οι εμψυχώτριες, Έλενα Καλογιάννη και Χριστίνα Ανδρικοπούλου, με τις όμορφες φωνές τους και την μοναδική θεατρικότητά τους.

Μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, τη μουσική και χάρτινους ανακυκλώσιμους κύβους η «Πάροδος» προβάλει το φετινό σήμα του φεστιβάλ. Το έργο αυτής της ομάδας είναι πάντα σημαντικό, διότι «πλάθει» μουσικοθεατρικά μονοπάτια και αναμνήσεις που θρέφουν τις ψυχές μικρών και μεγάλων και γι’ αυτό κάθε φορά τους υποδεχόμαστε με αγάπη στην Ηλεία!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος