FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαιδευτικοί, γονείς και πολίτες πρόσφεραν 16 πολύτιμες μονάδες αίματος

Ημερομηνία: 03-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία της ΕΛΜΕ Ηλείας

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας η χθεσινή για την ΕΛΜΕ Ηλείας, και στο κάλεσμα, ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από δεκαέξι εκπαιδευτικοί, γονείς μέλη Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και πολίτες που προσήλθαν στο φουαγιέ του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, προσφέροντας το πολυτιμότερο αγαθό της ζωής, λίγο από το αίμα τους.

Η βιοπαθολόγος του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου κ. Έλσα Ζαχαριαδάκη και νοσηλεύτριες, έλαβαν το απαιτούμενο ιατρικό ιστορικό των εθελοντών αιμοδοτών και κατάφεραν να συγκεντρώσουν δεκαέξι πολύτιμες μονάδες αίματος, που τόσο ανάγκη έχει ο Σταθμός και δεκάδες συνάνθρωποι μας καθημερινά.

Η συμβολή όλων όσων αιμοδότησαν αλλά και όλων όσων προσήλθαν, είτε κατάφεραν να δώσουν αίμα είτε όχι, ήταν απόδειξη της βαθιάς κοινωνικής αλληλεγγύης και της ευαισθησίας τους προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο δίνοντας το παράδειγμα σε όλους.

«Διοργανώσαμε την εθελοντική αιμοδοσία, γιατί θεωρούμε ότι είναι μια πράξη συνεισφοράς και προσφοράς προς το σύνολο και τον συνάνθρωπο και προς όλους όσους πραγματικά χρειάζονται αίμα, είτε είναι άρρωστοι είτε βρίσκονται σε κάποιο νοσοκομείο. Ειδικά στις σημερινές συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε ότι οι ελλείψεις είναι πολλές και η ανάγκη για αίμα μεγάλη» τόνισε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Στέλλα Αναστασίου προσθέτοντας πως αυτός ήταν ο βασικός λόγος που απεύθυναν ευρύ κάλεσμα συμμετοχής, όχι μόνο στους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς και τους γονείς των μαθητών τους, αλλά προς όλους τους συμπολίτες μας. «Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες δράσεις, θα τις συνεχίσουμε και θα το επαναλάβουμε στο άμεσο μέλλον για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που πραγματικά έχουν ανάγκη. Ευχαριστούμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας».

Σημειώνεται ότι όσοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν όπως προβλέπεται από τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα δικαιούνται τρεις συνολικά μέρες άδεια, συμπεριλαμβανομένου της ημέρας αιμοδοσίας.

Κ. Κολοβέρου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος