FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαίδευση με ένα κλικ… στα μέτρα του κάθε μαθητή

Ημερομηνία: 24-01-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Η πλατφόρμα «Edutailors» θεωρείται ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στο χώρο της online παιδείας.

 

Από την προηγούμενη χρονιά -και για μήνες- μια ομάδα νέων ανθρώπων εργάστηκε εντατικά προκειμένου να φέρει εις πέρας τον στόχο που αρχικά είχε βάλει: Τη δημιουργία της διαδικτυακής πλατφόρμας «Edutailors» η οποία αναλαμβάνει να φέρνει σε επαφή εκπαιδευτικούς με μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Πράγματι, το εγχείρημα επετεύχθη και στο χρόνο που είχαν αρχικά ορίσει έβγαλαν στον «αέρα» την ιστοσελίδα -που θεωρείται ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σήμερα στο χώρο της onlineπαιδείας- προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών χρηστών.

Μέσω των «Edutailors» τα άτομα που το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν μέσα από πληθώρα προτάσεων τον εκπαιδευτικό με τον οποίο θα κάνουν μαθήματα. Στη συνέχεια, μπορούν να τον αξιολογήσουν ελεύθερα αλλά και να επαναλάβουν το μάθημα σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί.

Η πλατφόρμα του «Εdutailors» μηδενίζει τις αποστάσεις, προσφέρει ακόμα και στους μαθητές που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα onlineό,τι ώρα θέλουν και ακόμα κι αν είναι άρρωστοι, αφού πρώτα θα έχουν επιλέξει τον καθηγητή με βάση τα δικά τους κριτήρια. Την ίδια ώρα, οι νέοι εκπαιδευτικοί -που αδυνατούν να βρουν μαθητές και να εργαστούν- μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα -χωρίς κάποιο κόστος- να δημιουργήσουν ένα σχετικό προφίλ και να εργάζονται όσο και απ′ όπου επιθυμούν. To μοντέλο αυτό της εκπαίδευσης, σχολιάζει ο δημιουργός της, κος Μαντουλιδης θα λειτουργήσει βοηθητικά για πολλούς εκπαιδευτικούς που τα χρόνια της κρίσης έχασαν τη δουλειά τους ή κάποιες από τις απολαβές τους. Ο κ. Μαντουλίδης μιλά στη συνέχεια για τους χιλιάδες δάσκαλους και καθηγητές που χωρίς να έχουν τη δυνατότητα διαγωνισμού μέσω ΑΣΕΠ, κατέφυγαν στη λύση των φροντιστηρίων, με τιμές που πολλές φορές κυμάνθηκαν πολύ χαμηλότερα από αυτές που πραγματικά άξιζαν.

Η διαδικασία της εγγραφής είναι πολύ εύκολη, κάτι το οποίο διαπιστώνει κανείς από τα πρώτα λεπτά περιήγησης στο edutailors.com. Η οθόνη του υπολογιστή θα λειτουργεί ως πίνακας, ενώ οι συμμετέχοντες στο μάθημα μπορούν απλά να γράψουν με τη χρήση ενός οποιουσδήποτε mouse. Στην πλατφόρμα μπορούν να απευθυνθούν μαθητές της πρωτοβάθμιας αλλά και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και Έλληνες που ζουν μακριά από τη χώρα και δυσκολεύονται να βρουν κάποιο καθηγητή για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Ο κ. Μαντουλίδης φέρνει το παράδειγμα της Νέας Υόρκης όπου το καλύτερο ελληνικό σχολείο βρίσκεται στην Αστόρια, τα παιδιά όμως που κατοικούν στο Μανχάταν δύσκολα θα μεταβούν εκεί για να βελτιώσουν τα ελληνικά τους. Ανάγκη για παρακολούθηση ελληνικών μαθημάτων υπάρχει και στο Λονδίνο. «Ήδη η ανταπόκριση που καταγράφεται είναι μεγάλη και αναμένουμε ακόμα περισσότεροι Έλληνες του εξωτερικού να απευθυνθούν στην πλατφόρμα μας», συμπληρώνει στη συνέχεια.

Στην ομάδα των Edutailors οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που καθορίζουν τις τιμές τους, ανάλογα με τα προσόντα και την εμπειρία τους. Αυτή τη στιγμή οι τιμές που καλούνται να πληρώσουν οι μαθητές που εγγράφονται στην πλατφόρμα κυμαίνονται από 10-20 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος