FOLLOW US: facebook twitter

Έκοψε την πίτα του το Σωματείο Παπαχριστοπούλειος Βιβλιοθήκη – Κυψέλη γνώσης και πολιτισμού εδώ και 62 χρόνια η Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 04-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Γράφει η Πουλχερία Γεωργιοπούλου

Θερμή ήταν η ανταπόκριση των φίλων και μελών της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας το απόγευμα του Σαββάτου, στο παραδοσιακό κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Η αίθουσα του αναγνωστηρίου γέμισε ευχές και χαμόγελα , παρόντες παλιοί και νέοι φίλοι, Αμαλιαδίτες που ζουν μέσα στο χώρο τη ικανοποίηση της Ανάγνωσης και της συμμετοχής στα δρώμενα που φιλοξενούνται από το ‘74 και μετά που εγκαινιάστηκε το κτίριο,  μέχρι σήμερα.

Επικεφαλής της όμορφης εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος του Σωματείου κα Άννα Μοσχόβου, η οποία ευχήθηκε σε όλους μια καλή, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά, αλλά και για την Βιβλιοθήκη, μια χρονιά γεμάτη έργο, και κυρίως το πάγιο αίτημα της βελτίωσης των κτηριακών της υποδομών. Η Παπαχριστουπούλειος Βιβλιοθήκη, 62 χρονη πια, διαθέτει μια σημαντική συλλογή βιβλίων  προερχόμενων κυρίως από δωρεές και περιλαμβάνει πάνω από 25.000 τίτλους, απολαμβάνει την αποδοχή του έργου της που είναι η ουσία του εθελοντισμού υπέρ της πόλης και των συμπολιτών ενώ μεταλαμπαδεύει αυτές τις αρχές και στις νεώτερες γενιές.

Στην βελτίωση των κτηριακών υποδομών αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος δεσμεύτηκε στον χαιρετισμό του ότι η Δημοτική Αρχή θα σταθεί αρωγός στις ανάγκες της Βιβλιοθήκης.

Ακολούθως η κα Μοσχόβου παρουσίασε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Βιβλιοθήκη της Αμαλιάδας τους τρεις μήνες της νέας θητείας του σωματείου: αναφέρθηκε στις ενότητες και τους εθελοντές που διδάσκουν στο παρόν τετράμηνο της ομάδας «Σχολαρχείον και Γράμματα και Τέχνες» η οποία διανύει της 5η χρονιά παρουσίας στην Βιβλιοθήκ. Αναφέρθηκε επίσης στην δραστηριότητα της Λέσχης Βιβλίων Αμαλιάδας που μετρά 8 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην πνευματική ζωή της πόλης, τη φετινή συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, την παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Αμαλιαδίτη Αντώνη Σιμιτζή, τη συνεργασία με την κα Ήλια Λόντου ιατρό-ομοιοπαθητικό, στις επισκέψεις ομάδας της Βιβλιοθήκης στο Λαογραφικό Μουσείο που έχει ιδρύσει ο κ. Γρηγόρης Γιαννακόπουλος στην Αγία Μαύρα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και στο Μυκηναϊκό Πάρκο στη Βούντενη Αχαΐας.
Την πίτα ευλόγησε και έκοψε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας π. Αλέξιος Αναγνωστόπουλος.

Τυχερές της βραδιάς ήταν οι κυρίες Ελένη Περδίκη και Μαρία Λούντζη ενώ τα φλουριά της πίτας αντιστοιχούν σε βιβλία της επιλογής τους από γνωστό βιβλιοπωλείο της πόλης.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και πίνακας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 13 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος