FOLLOW US: facebook twitter

Εκοιμήθη ο πρώην Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός

Ημερομηνία: 21-02-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία

Την τελευτάια του πνοή άφησε λίγο μετά τις 9 το βράδυ ο πρώην μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός.

Ένας ιστορικός κύκλος κλείνει για την Ηλεία, καθώς λίγο μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 91 ετών ο Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Γερμανός Β΄ στο γηροκομείο «Παναγία η Καθολική» στη Γαστούνη, όπου είχε επιλέξει να διαμένει μετά την παραίτησή του από το αξίωμα του Μητροπολίτη το περασμένο καλοκαίρι και την εκλογή το Αθανασίου Β΄.

Το τελευταίο διάστημα η υγεία του είχε κλονιστεί, για αυτό και είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί σε ιδιωτική κλινική των Πατρών, από την οποία είχε πάρει εξιτήριο.

Η είδηση του θανάτου έχει βυθίσει στο πένθος την Ηλεία, καθώς ο Γερμανός διετέλεσε Μητροπολίτης Ηλείας επί 41 συναπτά χρόνια, αφήνοντας πίσω του ισχυρή παρακαταθήκη με πολυδιάστατη κοινωνική προσφορά και αξιοσημείωτο φιλανθρωπικό έργο.

Υπενθυμίζεται πως ο Μακαριστός επέλεξε αυτοβούλως να παραιτηθεί από το αξίωμα του Μητροπολίτη Ηλείας τον Αύγουστο του 2022 επικαλούμενος την βεβαρημένη λόγω γήρατος κατάσταση της υγείας του και στη συνέχεια να αποσυρθεί στο Γηροκομείο της Παναγίας της Καθολικής στη Γαστούνη, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος