FOLLOW US: facebook twitter

Eκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΟΑΣΗ Ηλείας

Ημερομηνία: 18-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

oash-synedrio2

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στον Πύργο – Κινητοποιήσεις  θα οργανώσει το νέο Δ.Σ. που εξελέγη

  • Ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νέου Φορολογικού Νομοσχεδίου

Το νέο 13μελές διοικητικό της συμβούλιο, εξέλεξε το Σάββατο κατά την διάρκεια του εκλογοαπολογιστικού της συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο Πύργου, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας στην οποία εκπροσωπούνται 16 αγροτικοί σύλλογοι του νομού. Το νέο Δ.Σ το οποίο θα συσταθεί σε σώμα εντός της εβδομάδας αποτελείται από τα εξής μέλη,  με αλφαβητική σειρά και όχι εκλογής:

Αγάλος Νικόλαος, Αγγελόπουλος Άγγελος, Βασιλόπουλος Γεώργιος, Βασιλόπουλος Νικόλαος, Βομπίρης Αθανάσιος, Γαλανόπουλος Αντρέας, Γιαννόπουλος Χρήστος, Κοτσώνης Θόεδωρος, Κουρλός Διονύσιος, Λιακόπουλος Γεώργιος, Μαρκόπουλος Γεώργιος, Μητσόπουλος Σωτήρης και Πολυζώης Βασίλειος.

Όπως επισήμανε κατά την ομιλία του στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση που προηγήθηκε της εκλογικής διαδικασίας ο απερχόμενος πρόεδρος Χρήστος Γιαννόπουλος, το νέο Δ.Σ αναλαμβάνει πλέον μεγάλη ευθύνη γιατί θα πρέπει να φέρει σε πέρας με τον καλύτερο τρόπο τις αποφάσεις που θα ληφθούν, καθότι αναμένονται και κινητοποιήσεις ενόψει της κατάθεσης του νέο ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου. Για το λόγο αυτό όπως ανέφερε, θα πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα και να οργανωθούν από τώρα, γιατί δεν αποκλείεται μέσα στην Μ. Εβδομάδα να έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή.

«Στόχος είναι η οργάνωση του αγώνα σε ακόμα καλύτερες βάσεις σε κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα που όπως φάνηκε και από τις φετινές κινητοποιήσεις μπορεί να πετύχει ώστε να ανατραπεί το εκμεταλλευτικό σύστημα της Ε.Ε. Αν κατατεθεί το φορολογικό νομοσχέδιο Μ. Εβδομάδα, εννοείται ότι θα κηρυχθεί απεργία 48ωρη από τους εργαζόμενους με βάση τις αποφάσεις που έχουν πάρει και θα συμμετέχει και η ΟΑΣΗ.

oash-synedrio

Την πρώτη μέρα θα συμμετέχουμε στα τοπικά και την δεύτερη θα ανέβουμε Αθήνα, οπότε πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε γι αυτήν την κινητοποίηση, για να είναι μαζική η παρουσία μας. Πρέπει μόλις προκηρυχθεί η απεργία να δουλεύουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, πρέπει να πάμε γιατί αν περάσει αυτό το ασφαλιστικό που προωθούνε δεν ξαναβλέπει ο αγρότης αγροτική ασφάλιση και ότι χρέη υπάρχουν τώρα, θα τα κάνουν καταλογισμό στις εφορίες και μόλις περάσεις τα 5000 ευρώ θα αρχίσουν συλλήψεις και πλειστηριασμοί. Δεν είναι απλά τα πράγματα.»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Ηλείας, τόνισε ότι η Ομοσπονδία σε αυτά τα τρία χρόνια που πέρασαν, από το 2013 και μετά, έδωσε μεγάλες μάχες και στον νομό Ηλείας όπως και σε όλη την Ελλάδα, με αποκορύφωμα τις κινητοποιήσεις του 2014 και μικρές κινητοποιήσεις του 2015 λόγω εκλογικών διαδικασιών και τέλη Γενάρη του 2016 κορυφώθηκαν με την μεγάλη και πολυήμερη κινητοποίηση των μπλόκων των αγροτών και αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα πέτυχαν και στα πέντε αιτήματα που διαμόρφωσαν τα 68 μπλόκα.

Επισήμανε τέλος ότι το αποτέλεσμα του κοινού βηματισμού των αγροτοκτηνοτρόφων από τα 68 μπλόκα που αντιπροσώπευαν όλες τις περιοχές της Ελλάδας, συνιστά ένα θετικό βήμα στην κατεύθυνση της διεκδίκησης των αιτημάτων του ταξικού αγροτικού κινήματος και αφήνουν μια σοβαρή παρακαταθήκη για το μέλλον. Τα αιτήματα που έχουν να κάνουν με το φορολογικό, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το κόστος παραγωγής, τα κόκκινα δάνεια, τις τιμές των αγροκτηνοτροφικών προϊόντων και όλα τα άλλα προβλήματα επιβάλουν την ισχυροποίηση των ήδη υπαρχόντων αγροτικών συλλόγων αλλά και την δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος