FOLLOW US: facebook twitter

Εκλογές στο ΤΕΙ Πύργου

Ημερομηνία: 12-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

tei-ekloges

Την Τετάρτη με τη συμμετοχή δυο παρατάξεων

Φοιτητικές εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογο Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Τετάρτη. Φέτος, θα συμμετέχουν δυο παρατάξεις και συγκεκριμένα η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (ΠΚΣ), που έχει και την πλειοψηφία στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ, και η νεοσύστατη Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών Πύργου «ΚΥΒΟΣ».

tei-stergiouΟ εκπρόσωπος της ΠΚΣ και πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Πύργου, Βασίλης Στεργίου, χαρακτήρισε τις σπουδαστικές εκλογές ως κάτι πολύ σημαντικό για τη σπουδάζουσα νεολαία, τονίζοντας ότι την ίδια μέρα καλούνται σε όλη την Ελλάδα όλοι οι φοιτητές να στείλουν ένα μήνυμα παντού και αυτό προϋποθέτει να γίνει κριτήριο στην ψήφο και στη δράση του καθενός. «Συνολικά η ζωή του σήμερα είναι μια παιδεία, ένα ΤΕΙ και ένα πανεπιστήμιο πολύ κατώτερο από τις ανάγκες μας και από το πανεπιστήμιο και από το ΤΕΙ που θα μπορούσαμε να έχουμε σήμερα. Τα νομοσχέδια και οι αλλαγές που έχουν γίνει ως τώρα, μας έχουν βάλει μια μεγάλη μαύρη ταμπέλα για το μέλλον μας. Εμείς αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε μέσα από τις φοιτητικές εκλογές, ότι η νεολαία δεν σκύβει το κεφάλι και φτιάχνει ζωντανούς, μαχητικούς συλλόγους και οργανώνεται μέσα σε αυτούς για να αντιπαλέψει και το ότι θέλει να σπουδάζει σήμερα όχι όπως σπούδαζαν οι παππούδες μας. Θέλουμε μια διαφορετική ζωή και κατάσταση σε όλους τους τομείς και να διεκδικήσουμε τα όνειρα και τη ζωή που μας αξίζει».

tei-papadopoulos

Οι επικεφαλής της παράταξης «ΚΥΒΟΣ» Μαριάννα Οικονόμου, Ελένη Χαρμαντά και Δημήτρης Παπαδόπουλος επισήμαναν ότι η ανεξάρτητη κίνηση ιδρύθηκε με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας σπουδών, την αναβάθμιση των συλλογικών διαδικασιών και την ταυτόχρονη χειραφέτηση από κάθε κομματική ή άλλου είδους επιρροή. «Ο Κύβος Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών Πύργου (ΑΚΙΣΠ) είναι πολιτικά και ιδεολογικά ανεξάρτητος. Η αιτία που μας οδήγησε στη δημιουργία της κίνησης, ήταν η μη ύπαρξη μιας «παράταξης» που να μας εκφράζει και να αντικατοπτρίζει τα πιστεύω μας. Το γεγονός ότι αρκετά προβλήματα της σχολής μας παραμένουν άλυτα, η μη προσέλευση φοιτητών στις Γενικές Συνελεύσεις άλλα και κάθε φορά που «επιβάλλεται» να κινηθούμε ως ενιαίος σύλλογος μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε την ανάγκη δραστηριοποίησή μας».

Μιλώντας για τους στόχους τους, τόνισαν πως είναι η αναβάθμιση των γενικών συνελεύσεων ή άλλων συλλογικών οργάνων με καλύτερη δομή και μέσω αυτής της αναβάθμισης η επίτευξη της ευκολότερης ενεργοποίησης των φοιτητών.  Ως κίνηση θα παλέψουν για την: Κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων για όλα τα τμήματα. Την προώθηση αιτημάτων των φοιτητών. Την ανάδειξη του κύρους των τμημάτων. Την προστασία της συνταγματικά κατοχυρωμένης δωρεάν παιδείας και την αποτροπή της υποβάθμισης των σπουδών. Επιτάχυνση των δηλώσεων μαθημάτων και της διανομής συγγραμμάτων. Τη διαρκή, άμεση και αντικειμενική ενημέρωση των φοιτητών κ.α.

Επίσης, θα διεκδικήσουν άμεση γνώση των αποφάσεων της Κοσμητείας ΣΔΟ και της Συγκλήτου, Άνοιγμα κατευθύνσεων χωρίς όριο φοιτητών που δηλώνουν, Μόνιμες θέσεις ανά κατεύθυνση στο τμήμα ΔΟΕΠ&ΤΜ. Μόνιμη γραμματειακή υποστήριξη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος