FOLLOW US: facebook twitter

Εκλογές ΤΕΙ: Πρώτη δύναμη η “Κύβος”

Ημερομηνία: 19-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Αλλαγή φρουράς στις εκλογές του ΤΕΙ!

Αλλαγή… φρουράς, έφεραν οι χθεσινές εκλογές στο ΤΕΙ Πύργου, αφού νικήτρια αναδείχθηκε η νέα παράταξη Ανεξάρτητη Κίνηση Σπουδαστών «Κύβος» με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και 55 ψήφους, έναντι της Πανσπουδαστικής Κίνησης Σπουδαστών με επικεφαλής τον Βασίλη Στεργίου που έλαβε 37 ψήφους και ως τώρα ερχόταν πρώτη δύναμη στις εκλογές του ΤΕΙ. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας υπήρξαν και 11 άκυρα- λευκά

tei-pksΟ απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου και υποψήφιος με την ΠΚΣ Βασίλης Στεργίου, αναφερόμενος στην σπουδαιότητα των εκλογών, επισήμανε ότι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους είναι πολύ δύσκολη, καθώς βιώνουν τα αποτελέσματα της κρίσης που δεν δημιούργησαν αλλά κλήθηκαν να πληρώσουν. «Για μας το βασικό είναι ο φοιτητής να κάνει κριτήριο όλη του τη ζωή στη διαδικασία των φοιτητικών εκλογών, να μη σκεφθεί το ΤΕΙ μας σαν γυάλα και σαν παράγοντα που δεν αλληλεπιδρά με τίποτα έξω στην κοινωνία, αλλά να σκεφθεί τη ζωή του συνολικά και να δώσει ψήφο απάντησης στα μέτρα που έχουν περάσει και σε όλες τις κυβερνήσεις που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ, να σπάσει και την απογοήτευση που καλλιεργήθηκε το προηγούμενο διάστημα. Αυτό θα είναι μια νίκη για το φοιτητικό κίνημα. Να ξαναστήσει τους φοιτητές στα πόδια τους, έτοιμους να παλέψουν για καλύτερες σπουδές από δω και μπρος. Ο μεγάλος εχθρός είναι η αποχή. Είναι ευκαιρία να περάσει μήνυμα σε όλους όσοι μας έχουν φτωχύνει».

tei-kivos

Με τη σειρά του, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Σπουδαστών «ΚΥΒΟΣ» Δημήτρης Παπαδόπουλος,  μίλησε για την απόφαση τους να ιδρύσουν την κίνηση αυτή η οποία δεν πρόσκειται σε κανένα πολιτικό και κομματικό φορέα. «Ύστερα από ώριμη σκέψη αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε αυτά που θα μας προσφέρουν καλύτερη ποιότητα σπουδών. Πιστεύουμε ότι θα στηριχθούμε από συμφοιτητές μας. Για μας είναι σημαντικές οι φοιτητικές εκλογές, περνάμε ένα μήνυμα ότι οι φοιτητές δεν είναι απαθείς απέναντι στο ΤΕΙ αλλά ενεργοί και προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν τη λύση σε πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε, από όποιο μετερίζι και να είμαστε, τη δράση μας και τους στόχους για τους οποίους ιδρυθήκαμε. Στόχος μας είναι ο ΚΥΒΟΣ να είναι «παρών» όχι μόνο φέτος αλλά και τις επόμενες χρονιές. Δεν έχουμε ούτε χρήματα ούτε καμία στήριξη και τις λιγοστές αφίσες που εκτυπώσαμε, τις πληρώσαμε με δικά μας προσωπικά έξοδα, όπως και τα ψηφοδέλτια, καθώς το ταμείο του συλλόγου είναι ελλειμματικό. Σεβαστήκαμε τον περιβάλλοντα χώρο του ΤΕΙ και δεν τον γεμίσαμε με προεκλογικά έγγραφα και αφίσες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Υπάρχει απογοήτευση στους φοιτητές, αλλά πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να αλλάξει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος