FOLLOW US: facebook twitter

Εκλογές ΝΕ Ηλείας του ΤΕΕ: Θετικά τα μηνύματα για την ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου

Ημερομηνία: 04-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Χ. Γεωργακόπουλος: «Οποιαδήποτε υπαναχώρηση από το υπάρχον πλάνο της Πατρών- Πύργου σημαίνει πολλά χρόνια καθυστέρησης»

Με στόχο την αυξημένη συμμετοχή και την ενδυνάμωση της ΝΕ Ηλείας του ΤΕΕ, καθώς οι εκλογές συμπίπτουν με μια κομβική χρονική στιγμή για τον κατασκευαστικό κλάδο αφού μετά την παρατεταμένη κρίση μιας 10ετίας που ‘βούλιαξε’ τον τομέα των κατασκευών αχνοφαίνεται μια χαραμάδα αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκαν χθες και στον νομό μας, οι εκλογές του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας.

Οι αρχαιρεσίες των αποφοίτων μηχανικών όλων των ειδικοτήτων των Πολυτεχνικών Σχολών της Ηλείας, έγιναν στο μικρό συνεδριακό της ΠΕ στον Πύργο με συνολικά έξι συνδυασμούς για το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας με την συμμετοχή των Ηλείων μηχανικών σε πέντε όμως παρατάξεις που δεν είναι αμιγώς κομματικές, άλλες έχουν κομματική στήριξη και άλλες όχι.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το απόγευμα, ενώ σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Στο νομαρχιακό τμήμα της Ηλείας είναι εγγεγραμμένα 544 μέλη και συνήθως ψηφίζει το 50% που είναι και τα ενεργά μέλη που δραστηριοποιούνται στο νομό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΕ Ηλείας του ΤΕΕ Χρήστος Γεωργακόπουλος αναφέρθηκε στις εκλογές των μηχανικών καθώς, στην κατάσταση κατάσταση που επικρατεί στον κατασκευαστικό τομέα και στον ενεργό ρόλο του ΤΕΕ σε κορυφαία θέματα της Ηλείας, όπως η Πατρών- Πύργου.

«Η συγκυρία για τον κλάδο είναι ιδιαίτερα σημαντική- σημείωσε ο κ. Γεωργακόπουλος-  καθώς μετά από 10 χρόνια κρίσης το επάγγελμα του μηχανικού έχει μετατραπεί  σε επάγγελμα διεκπεραιωτή εγγράφων, εκδοτη πιστοποιητικών και βεβαιώσεων. Πλέον ελπίζουμε ότι με περισσότερη αισιοδοξία ότι θα επανέλθουμε στο ρόλο του δημιουργού – κατασκευαστή στην υπηρεσία του πολίτη. Γι αυτό και είναι σημαντική η συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες  και ακόμα πιο σημαντική είναι η συμμετοχή μας για να επαναφέρουμε το όνομα μηχανικός στη θέση που κάποτε είχε και τον ρόλο που του αρμόζει.  Τα μηνύματα είναι αισιόδοξα πλέον για τον κατασκευαστικό κλάδο από το κλίμα που διαμορφώνεται σε πανελλαδικό επίπεδο γιατί μετά από μια μεγάλη περίοδο κρίσης είναι αναγκαίο να ξαναρχίσει κάτι και αυτό ξεκινάει σε μεγάλο βαθμό από την χρηματοδότηση και την δανειοδότηση από το τραπεζικό σύστημα που αρχίζει να χαλαρώνει και να βοηθάει επαγγελματίες και ιδιώτες. Τοπικά όμως και περιφερειακά πρέπει να γίνουν πολλά γιατί όταν έχεις έναν νομό ξεχασμένο δεν μπορούμε και να ελπίζουμε. Οι υποδομές στον νομό Ηλείας πρέπει να ξεκινήσουν κάποτε και αν αυτή η προοπτική διαφανεί θα δώσει μεγάλη ώθηση και τον κατασκευαστικό κλάδο και την τοπική οικονομία.»

Συμπληρώνοντας  ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι πρωταρχικός στόχος της ΝΕ Ηλείας του ΤΕΕ ήταν και παραμένει η κατασκευή της Πατρών – Πύργου και η συνέχιση του έργου και η αντίδραση του κόσμου της Ηλείας πρέπει να είναι πιο έντονη και πιεστική. «Οποιαδήποτε υπαναχώρηση στο πλάνο που έχει καθοριστεί θα σημαίνει πολλά χρόνια καθυστέρησης».

Τα πρόστιμα για τα Κτηματολόγιο βασίζονται σε νόμο του 1995 και μια υπουργική απόφαση που εδώ και… 24 χρόνια δεν έχει εκδοθεί!

Σε ότι αφορά το Κτηματολόγιο τόνισε πως  η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει ένας νόμος του 1995 που μιλά για επιβολή προστίμων που θα επιβληθούν αφού υπάρξει μια υπουργική απόφαση που εδώ και …  24 χρόνια δεν έχει εκδοθεί, είναι δηλαδή στο χέρι της κυβέρνησης αν αυτό θα το αποφασίσει, να βάλει δηλαδή πρόστιμα.

«Προσωπικά από τις πληροφορίες που έχουμε θεωρώ ότι δεν πρόκειται να συμβεί και δεν χρειάζεται να επικρατήσει πανικός και για να κλείσει το Κτηματολόγιο θα περάσουν πολλά χρόνια, γιατί τα προβλήματα στην Ηλεία είναι πολλά κυρίως σε ότι αφορά τους τίτλους. Άλλα γραφεία κτηματογράφησης στο νομό εξακολουθούν να δέχονται μετά από δύο χρόνια εκπροθέσμως.  Ήταν αναγκαίο έστω και ατύπως να υπάρξει μια ακόμα προθεσμία ούτως ώστε να προλάβει και ο κόσμος και να το κάνει και τώρα βεβαίως χωρίς όμως να πανικοβάλλεται, πιο ομαλά και πιο ψύχραιμα να προχωρήσει στην καταγραφή της περιουσίας του γιατί πρέπει να γίνει από όλους ανεξαιρέτως. «


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος