FOLLOW US: facebook twitter

Εκλογές στις Ομοσπονδίες: Deadline η 31η Μαρτίου!

Ημερομηνία: 19-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Για τη διάταξη που επιτρέπει στις αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις να κάνουν «χρήση Μέσων Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνίας για τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων και Αρχαιρεσιών» μίλησε την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Διάταξη που επιτρέπει στις αθλητικές Ομοσπονδίες και Ενώσεις, «εφόσον το επιθυμούν», όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου της Γ.Γ.Α., να κάνουν χρήση ενός συστήματος που θα τους χορηγήσει το κράτος, ώστε να διενεργήσουν εκλογές ηλεκτρονικά, δηλαδή από απόσταση, λόγω των απαγορευτικών μέτρων για την πανδημία, ψηφίζεται αυτή την ώρα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ταυτόχρονα, ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε πως οι εκλογές των Ομοσπονδιών πρέπει να διεξαχθούν υποχρεωτικά ως τις 31 Μαρτίου και πως δεν πρόκειται να δώσει άλλη παράταση! Αυτό σημαίνει πως αν μέχρι τότε δεν έχει αρθεί το λοκ ντάουν ή και τα υπόλοιπα περιοριστικά μέτρα (απαγόρευση συνεδρίων ή/και μετακίνηση από Νομό σε Νομό), τότε οι ομοσπονδίες θα αναγκαστούν να κάνουν εκλογές χωρίς την φυσική παρουσία των μελών τους, αλλά με τον ηλεκτρονικό τρόπο που θεσμοθετεί η κυβέρνηση! Άρα το «εφόσον το επιθυμούν», θα πάει ουσιαστικά περίπατο…

Ο κ. Αυγενάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών πρέπει να διεξαχθούν ως τις 31 Μαρτίου. Να σημειώσω ότι οι εκλογές δεν επιδέχονται περαιτέρω παράτασης λόγω της ιδιαιτερότητας ότι διανύουμε μήνες Ολυμπιακής προετοιμασίας για τους αγώνες το καλοκαίρι στο Τόκυο, που ευχόμαστε να διεξαχθούν. Θέλω να γίνει σαφές: τέλος Μαρτίου ολοκληρώνονται οι θητείες των διοικήσεων των αθλητικών Ομοσπονδιών. Δεν θα δοθεί άλλη παράταση» και ανέλυσε τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των εκλογών με  το σύστημα «ΖΕΥΣ», το οποίο έχει την εγγύηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βασίζεται σε διεθνώς αναγνωρισμένα τεχνολογικά πρότυπα για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, διασφαλίζοντας το αδιάβλητο και το απόρρητο της εκλογικής διαδικασίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος