FOLLOW US: facebook twitter

Εκλογές ΕΠΣ Ηλείας: Με ηλεκτρονική ψηφοφορία…

Ημερομηνία: 18-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
… αν μέχρι τις 31/3 παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις

Η τροπολογία Αυγενάκη που αφορά την ηλεκτρονική ψηφοφορία για ανάδειξη καταστατικών οργάνων σε αθλητικές ενώσεις και ομοσπονδίες, οδηγεί τις εκλογές της ΕΠΣΗ στην διενέργειά τους ηλεκτρονικά, αν μέχρι τις 31 Μαρτίου, ημέρα των εκλογών, δεν έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα για τις μετακινήσεις και τις συναθροίσεις. Σύμφωνα με την τροπολογία, σε περίπτωση που κάποια αθλητική ένωση ή ομοσπονδία έχει ήδη προκηρύξει εκλογές, που δεν μπορεί να τις πραγματοποιήσει με τον παραδοσιακό τρόπο, τότε μπορεί να τις παρατείνει μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021 ή με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού μέχρι τις 10 Απριλίου 2021, προκειμένου αυτές να διεξαχθούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Άρα, αν οι αθλητικές ομοσπονδίες και ενώσεις που έχουν ήδη προκηρύξει εκλογές, δεν μπορέσουν να τις διεξάγουν μέχρι τις προκαθορισμένες από τον νόμο ημερομηνίες με τον παραδοσιακό τρόπο, θα πρέπει αυτές να γίνουν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία «με απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού, δύναται να μετατίθεται ο χρόνος διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων των αθλητικών ομοσπονδιών και να παρατείνεται η θητεία των μελών τους για όσο χρονικό διάστημα είναι απολύτως αναγκαίο, προκειμένου να περαιωθούν οι εκλογικές διαδικασίες σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 10ης.4.2021… Οι παρ. 1 και 2 κατισχύουν κάθε διαφορετικής ρύθμισης που περιέχεται στα καταστατικά των αθλητικών σωματείων, ενώσεων ή ομοσπονδιών. Αρχαιρεσίες που έχουν προκηρυχθεί κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, εφόσον πρόκειται να διεξαχθούν με τη χρήση σύγχρονων μέσων Τεχνολογίας, Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.), σύμφωνα με τις παρ. 1 και 2, δύναται να αναβληθούν με απόφαση του αρμόδιου καταστατικού οργάνου και να διεξαχθούν έως την 31η.3.2021, κατά παρέκκλιση κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης».

H ηλεκτρονική ψηφοφορία, λοιπόν, δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα, στην περίπτωση που η θητεία της διοίκησης δεν έχει λήξει και δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές καθώς όταν προκηρυχθούν εκλογές ίσως έχουν αρθεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό και να επιτρέπονται οι μετακινήσεις και οι συναθροίσεις.

Όσο για την παράταση της θητείας των μελών των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου αθλητικής ένωσης έως την 30η.6.2021, και αυτή ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν έχει λήξει η θητεία και δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμα εκλογές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος