FOLLOW US: facebook twitter

«Έκλεψε» τους κωδικούς και σήκωσε 12.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό!

Ημερομηνία: 14-10-2020 | Συντάκτης:
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος γυναίκας που αναζητείται – Θύμα απάτης καταθέτης στον Πύργο –

Οι τηλεφωνικές απάτες για προσπορισμό οικονομικού οφέλους, δίνουν και παίρνουν και θύμα αυτή τη φορά ήταν ένας άνδρας στον Πύργο που είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αδειάζει από τους επιτήδειους.

Ειδικότερα, μια γυναίκα στην περιοχή της Αττικής που αναζητείται, φέρεται να είναι η  δράστιδα αυτής της μεγάλης απάτης μέσω μηνυμάτων SMS που είχε ως αποτέλεσμα να αδειάσει ο τραπεζικός λογαριασμός καταθέτη απο τον Πύργο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ο άνδρας έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο δήθεν από την Τράπεζα της Ελλάδας, όπου του ζητούσαν τους κωδικούς τραπεζικού του τραπεζικού του λογαριασμού, προκειμένου να λάβει σημαντική ειδοποίηση.

Ο άνδρας  πείσθηκε και απέστειλε τους κωδικούς, που όπως αποδείχθηκε δεν είχε ζητήσει η τράπεζα και με τους οποίους η δράστιδα του αφαίρεσε και μετέφερε σε αλλο τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 11.880  ευρώ.

Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ημεδαπής γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί για να το γνωρίζουν όσοι έχουν τραπεζικούς λογαριασμούς και να μην πέσουν θύματα απάτης, ότι όπως αναφέρουν και στις συχνές ενημερώσεις τους οι τράπεζες προς τους καταναλωτές, ποτέ δεν ζητούν τους κωδικούς των λογαριασμών, ενώ εφαρμόζουν και μέτρα ασφαλείας διπλής ταυτοποίησης σε συναλλαγές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος