FOLLOW US: facebook twitter

Έκκληση Βαλιανάτου: «Μην πουλήσετε σταφίδα κάτω από 1,5 ευρώ το κιλό»

Ημερομηνία: 27-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Αγροτικά, Νέα
Σε γενική συνέλευση θα καλέσει η Ο.Π Αμαλιάδας όλους τους σταφιδοπαραγωγούς του νομού για να ακολουθήσουν ενιαία πολιτική

Γενική Συνέλευση όλων των σταφιδοπαραγωγών της Ηλείας, θα συγκαλέσει άμεσα ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας κ. Χρήστος Βαλιανάτος, προκειμένου να συζητήσουν το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την σταφίδα και να ακολουθήσουν μια ενιαία στρατηγική για να μπορέσουν να διασφαλίσουν το θέμα της τιμής του προΊόντος.

Όπως ανέφερε μιλώντας χθες στην Πρωινή ο πρόεδρος της Ο.Π κ. Χρήστος Βαλιανάτος, αυτή τη στιγμή υπάρχουν στις αποθήκες της Παναιγειάλειου Ένωσης τουλάχιστον 8.000 τόνοι αδιάθετοι σταφίδας και ακόμα η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει πάρει καμία απόφαση για την διάθεσή τους σε διάφορες δομές όπως έχει ζητηθεί από τους σταφιδοπαραγωγούς. Το πρόβλημα λοιπόν με τις αδιάθετες ποσότητες που εκκρεμεί, θα οδηγήσει στην κατρακύλα της τιμής της σταφίδας , γι αυτό και κάνω έκκληση στους Ηλείους σταφιδοπαραγωγούς όση οικονομική ανάγκη κι αν έχουν και το καταλαβαίνω, να μη  υποκύψουν στα παιχνίδια των εμπόρων και εξαγωγέων και να μη πουλήσουν κάτω από την περσινή τιμή. Με τον τρόπο αυτό αντιστεκόμενοι στις όποιες εμπορικές προτάσεις τους γίνουν, δεν πρέπει επ’ ουδενί να πουλήσουν  τη σταφίδα κάτω από 1,5 ευρώ το κιλό, γιατί έτσι θα δημιουργηθεί ένα κακό προηγούμενο και η τιμή θα παγιωθεί και κατρακυλύσει στα τάρταρα! Για να έχουμε λοιπόν μια κοινή πολιτική, τις επόμενες ημέρες η Ομάδα Παραγωγών θα συγκαλέσει Γενική Συνέλευση όλων των σταφιδοπαραγωγών του νομού και ελπίζω να ανταποκριθούν άπαντες, για να διαφυλάξουμε την τιμή της σταφίδας. Μόνο με ενιαία γραμμή θα πετύχουμε!»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος