FOLLOW US: facebook twitter

Έκκληση Α. Μαρίνου για την προστασία των εργαζομένων καθαριότητας: «Προστατεύουμε τους εργαζόμενους, προασπίζουμε την υγεία μας»

Ημερομηνία: 02-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Έκκληση στου δημότες του Δήμου Πηνειού να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης στην προστασία της δημόσιας υγείας, ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες της Διεθνούς Ένωσης Στερεών Αποβλήτων για την προστασία των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας, απευθύνει ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πηνειού δήλωσε: «Απευθύνω έκκληση προς τους δημότες του Δήμου μας να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης στην προστασία της δημόσιας υγείας. Οι εργαζόμενοι στον τομέα καθαριότητας και τη διαχείριση απορριμμάτων είναι ουσιαστικά η δεύτερη ανθρώπινη ασπίδα της δημόσιας υγείας, μετά τους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας. Κρίνεται λοιπόν απαραίτητο από όλους μας ως πολίτες να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, να τους εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις οδηγίες που έχουν ανακοινωθεί. Προστατεύουμε τους εργαζόμενους, προασπίζουμε την υγεία μας»

Τραγωδία: Απορριμματοφόρο συγκρούσθηκε με λεωφορείο και σκοτώθηκε ...

Ο δήμαρχος κάνει έκκληση να ακολουθούν οι δημότες τις οδηγίες της Διεθνούς Ένωσης Στερεών Αποβλήτων (ISWA), ως μια ελάχιστη συνεισφορά στην προστασία των εργαζόμενων στην καθαριότητα.

Πρώτον, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι όλα τα μέσα προστασίας που χρησιμοποιούμε όπως γάντια, μαντήλια απολύμανσης, μάσκες, απολυμαντικά δεν ανακυκλώνονται και πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες σύμμεικτων απορριμμάτων.

Δεύτερον, σε περίοδο πανδημίας μην αφήνετε σακούλες απορριμμάτων ανοικτές ή μισάνοικτες, χρησιμοποιείτε τις ειδικές σακούλες που κλείνουν με κορδόνι και κλείστε τις όσο πιο ερμητικά γίνεται.

Τρίτον, τοποθετείστε τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και κλείστε τους κάδους για να μην υπάρχει επαφή ή πιθανότητα επιμόλυνσης ούτε ανθρώπων (που ακόμα και κατά λάθος μπορεί να σκοντάψουν σε σάκους εκτός του κάδου) ούτε με αδέσποτα ή περαστικά κατοικίδια. Μην αφήνετε σακούλες εκτός των κάδων και γύρω από αυτούς.

Τέταρτον, αποφύγετε εργασίες που παράγουν έξτρα ποσότητες απορριμμάτων όπως επισκευές και μερεμέτια και μη βγάζετε στο δρόμο ογκώδη αντικείμενα όπως έπιπλα η συσκευές που γίνονται εύκολα εστίες μικροβίων.

Πέμπτο, οι κάδοι μετατρέπονται πολύ εύκολα σε εστίες μικροβίων, άρα οι δήμοι πρέπει τακτικά να τους απολυμαίνουν και οι πολίτες να τους ανοίγουν και κλείνουν με τα ειδικά πεντάλ, όπου αυτά υπάρχουν ή με γάντια όπου δεν υπάρχουν πεντάλ.

Σε περίπτωση καραντινας ισχύουν άλλες οδηγίες από την Διεθνή Ένωση Διαχειρισης απορριμμάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος