FOLLOW US: facebook twitter

Έκκληση Μαρίνου για ανθρωπιστική βοήθεια στους εργάτες γης – Φωτιά κατέστρεψε όλα τους τα υπάρχοντα

Ημερομηνία: 28-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Με απόφαση Δημάρχου Πηνειού αγορά τροφίμων για τους 70 αλλοδαπούς εργάτες στην Όλγα Τραγανού

Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στους περίπου 70  αλλοδαπούς εργάτες γης που βρίσκονται στην Όλγα Τραγανού και τα υπάρχοντα των οποίων καταστράφηκαν από φωτιά που ξέσπασε στο κατάλυμα τους παραμονή Χριστουγέννων, απευθύνει ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος.

Ο Δήμαρχος χθες το πρωί και κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, επισκέφθηκε τους εργάτες που φιλοξενούνται σε χώρο που παραχώρησε ο αγρότης επιχειρηματίας κ. Γιάννης Καραμπίνης.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γεωργόπουλο, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Δήμο, τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο  κ. Γιάννη Καραμπίνη και την Τοπική σύμβουλο Τραγανού κ. Τασία Κυπριώτη.

Τονίζεται ότι με απόφαση του Δημάρχου αύριο με κατεπείγουσα διαδικασία θα εξασφαλισθεί κονδύλι για αγορά τροφίμων.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:

«Κατ’ αρχάς θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά και ευλογημένα σε όλους. Είμαστε εδώ στην Όλγα Τραγανού για να δείξουμε ότι η Δημοτική Αρχή και ο φιλόξενος Δήμος  Πηνειού με τον ωραίο κόσμο του συμπαρίσταται σε αυτούς τους ανθρώπους που σήμερα δοκιμάζονται. Είδατε ότι την παραμονή της Γεννήσεως του Χριστού οι άνθρωποι αυτοί υπέστησαν ζημιά ανεπανόρθωτη. Οι άνθρωποι που έχουν έρθει στη χώρα της φιλοξενίας από τη δική τους πατρίδα για να επιβιώσουν οι ίδιοι και οικογένειες τους και που σήμερα όλοι μαζί πρέπει να δούμε πως θα τους βοηθήσουμε.

Είμαι εδώ για να τονίσω ότι ο Δήμος από αύριο θα κινήσει μια διαδικασία βοήθειας και μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, καλώ όλους να προσφέρουν σε πρώτη φάση ρούχα και κλινοσκεπάσματα έτσι ώστε να κάνουμε καλύτερη, όσο μπορούμε, τη διαβίωση των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ.

Ο Δήμος αύριο θα έχει υπάλληλο, ο οποίος θα είναι εκεί υπεύθυνος για να μαζέψει οποιαδήποτε είδη ένδυσης και υπόδησης, κλινοσκεπάσματα κ.λπ. όπως προείπα, για να τα φέρουμε εδώ.

Από την άλλη μεριά, αύριο κιόλας, θα εξασφαλίσουμε κονδύλι με κατεπείγουσα διαδικασία και με απόφασή μου, για να πάρουμε τρόφιμα, που τόσο τα έχουν ανάγκη οι συνάνθρωποί μας.

Καλώ, λοιπόν,  τον φιλόξενο κόσμο του Δήμου Πηνειού και βεβαίως όλης της Ηλείας που διακρίνεται από τα ίδια αισθήματα, να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Αρέσει και στον Γεννημένο Χριστό, αφού εκείνο που μας ζητάει είναι να αγαπάμε τον πλησίον μας και είναι σαν να αγαπάμε Εκείνον.

Έτσι λοιπόν πρέπει να πορευτούμε, να πορευτούμε τις μέρες αυτές που είναι ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης, είναι ημέρες που πρέπει να βλέπουμε κατάματα  τα προβλήματα που έχει ο καθένας και να βοηθάμε όσο μπορούμε και όσοι δυνάμεθα τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται, Αυτό θα κάνουμε κι εμείς και θα το κάνουμε στο έπακρο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος