FOLLOW US: facebook twitter

Έκκληση για να μην καταρρεύσει το εγγειοβελτιωτικό έργο Πηνειού-Αλφειού

Ημερομηνία: 14-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Από τους απλήρωτους εργαζομένους του ΓΟΕΒ προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας

 

Ύστατη έκκληση, προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Υπουργείο Οικονομίας και άπαντες τους αρμοδίους, απευθύνουν οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ Πηνειού Αλφειού, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας στο πλαίσιο διεκδίκησης των νόμιμων δικαιωμάτων τους, καθώς παραμένουν επί σειρά μηνών απλήρωτοι.

Στην εγγραφή διαμαρτυρία τους επισημαίνουν:

«Άπαντες αντιμετωπίζουμε προβλήματα διαβίωσης, στερούμενοι πλέον και τα βασικά βιοτικά αγαθά, ενώ σε κάθε δίκαιο αίτημα που απευθύνουμε προς τους αρμόδιους για την καταβολή των δεδουλευμένων μας, η μόνη απάντηση που παγίως λαμβάνουμε είναι η αδιαφορία.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι στο πλαίσιο της νόμιμης άσκησης του δικαιώματός μας προς επίσχεση της εργασίας μας απέχουμε από τα καθήκοντά μας ωσότου μας καταβληθούν οι νόμιμες αποδοχές μας, με αίσθημα ευθύνης και στο πλαίσιο της σχέσης αλληλεγγύης που επί σειρά ετών μας συνδέει με τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, παρείχαμε τις υπηρεσίες μας προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες για τη λειτουργία του εγγειοβελτιωτικού έργου Πηνειού-Αλφειού, ώστε κανείς αγρότης να μη στερηθεί το ζωτικό για την παραγωγή νερό. Το εγγειοβελτιωτικό έργο που αποτελεί το μεγαλύτερο σήμερα αναπτυξιακό έργο στο Νομό, στηρίζοντας την πλούσια στην περιοχή αγροτική παραγωγή, έχει αφεθεί πλήρως εγκαταλελειμμένο στην τύχη του από τους ιθύνοντες, τη στιγμή που επίκεινται πλημμύρες και σφοδρά καιρικά φαινόμενα στην περιοχή. Αντιπαλεύοντας την αδιαφορία των αρμοδίων, με αίσθημα αυταπάρνησης και αφουγκραζόμενοι τις αδήριτες ανάγκες της ηλειακής αγροτιάς, προβήκαμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υποτυπώδη λειτουργία του Έργου, παρότι καμία υποχρέωση προς παροχή τέτοιων υπηρεσιών είχαμε, τη στιγμή που ούτε ένα ευρώ για εργασία μηνών δεν έχουμε εισπράξει. Απευθύνουμε για αυτό το λόγο ύστατη έκκληση προς το Υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, το Υπουργείο οικονομίας και άπαντες τους αρμοδίους, προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες διάσωσης, προκειμένου να μην καταρρεύσει το εγγειοβελτιωτικό έργο Πηνειού Αλφειού και να παραμείνει στυλοβάτης της αγροτικής παραγωγής της Ηλείας, καθότι είναι πλέον καιρός να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Απευθύνουμε ακόμη κάλεσμα προς τον αγροτικό κόσμο της περιοχής να μας στηρίξει και να αγκαλιάσει το δίκαιο αγώνα μας για το αυτονόητο, δηλαδή την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Έργου και της συνακόλουθης ανάπτυξης της εύφορης ηλειακής γης. Τέλος ενημερώνουμε άπαντες ότι ουδεμία ευθύνη φέρουν οι εργαζόμενοι του ΓΟΕΒ σε περίπτωση πλημμυρών και καταστροφή ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού λόγω μη συντηρήσεως αυτών».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος