FOLLOW US: facebook twitter

Έκκληση για ηλεκτρικό ρεύμα στα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ

Ημερομηνία: 11-04-2023 | Συντάκτης:

Επιστολή Λευτέρη Βαρουξή σε Γεωργαντά και ΔΕΗ

Έκκληση να υπάρξει έστω και προσωρινή λύση με τις οφειλές των ΤΟΕΒ προς τη ΔΕΗ για να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσιο και να μην χαθεί η καλλιεργητική περίοδος ,κάτι που θα έχει αντίκτυπο όχι μόνο στους αγρότες μας αλλά σε ολόκληρη την τοπική μας οικονομία, έκανε χθες με κατεπείγουσα επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά ο Υποψήφιος βουλευτής Ηλείας Λευτέρης Βαρουξής.

Ο κ. Βαρουξής , ο οποίος έχει ασχοληθεί και προσφάτως με αυτό το θέμα σε μια προσπάθεια εξεύρεσης «χρυσής τομής» μεταξύ Οργανισμών και ΔΕΗ , στην επιστολή του , την οποία κοινοποίησε άμεσα και στην Επιχείρηση Ηλεκτρισμού , αναφέρει πιο συγκεκριμένα τα εξής:

«Είναι γνωστό πως ο ΓΟΕΒ Ηλείας αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση την παροχή νερού για τα αρδευτικά δίκτυα , προκειμένου να ποτιστούν οι καλλιέργειες.

Ωστόσο εξακολουθεί να υφίσταται το μεγάλο πρόβλημα των οφειλών για την ηλεκτρική ενέργεια από τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων(ΤΟΕΒ).

Αυτό έχει τραγικές συνέπειες για τους αγρότες μας, με τους οποίους έχουμε συζητήσει αυτό το πρόβλημα, αφού λόγω της μη ηλεκτροδότησης των αρδευτικών δικτύων δεν μπορούν να καλλιεργήσουν, καθότι το νερό δεν φθάνει στα χωράφια τους.

Κάνουμε έκκληση κ Υπουργέ για την δική σας παρέμβαση, ώστε, έστω και την τελευταία στιγμή, να βρεθεί διέξοδος με την λειτουργία των αντλιοστασίων για να μην καταστραφεί η αγροτική παραγωγή του Νομού και χαθεί με αυτό τον οδυνηρό τρόπο η καλλιεργητική περίοδος του καλοκαιριού.

Απευθύνουμε έκκληση και στην Διοίκηση της ΔΕΗ προκειμένου να κατανοήσει την ουσιαστικότητα του προβλήματος και αποδεχόμενη κάποιες ρυθμίσεις που ζητούν οι Οργανισμοί να ηλεκτροδοτήσει τα αντλιοστάσια.

Σημειώνουμε τέλος την επιβεβλημένη ανάγκη να δοθεί οριστική πολιτική λύση στο ζήτημα της ορθολογικής λειτουργίας των οργανισμών και οικονομικής εξυγίανσής τους.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος