FOLLOW US: facebook twitter

Έκκληση για «φρένο» στις καύσεις υπολειμμάτων από τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβ. Ηλείας, Σωτ. Παπαηλιού

Ημερομηνία: 27-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Περιβάλλον

Την ανάγκη να περιοριστούν τα φαινόμενα μη ελεγχόμενης καύσης υπολειμμάτων από ελαιοκαλλιέργειες υπογράμμισε με δηλώσεις του στην «Πρωινή» ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας, Σωτήρης Παπαηλιού, μετά τα πρόσφατα συμβάντα πυρκαγιών, όπου προέκυψε και αυτόφωρη σύλληψη.

Όπως εξήγησε, το Πυροσβεστικό Σώμα λειτουργεί με συγκεκριμένη υπηρεσιακή λειτουργία από τις αρχές Μαρτίου λόγω του κορονοϊού, παρόλα αυτά διατηρεί υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα, όπως φάνηκε και στην επιτυχημένη αντιμετώπιση των περιστατικών το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Έχουν επιστρέψει και οι συνάδελφοι που προληπτικά είχαν τεθεί σε καραντίνα και ακολουθούν συγκεκριμένη υπηρεσιακή λειτουργία  για να ελαχιστοποιήσουμε πιθανότητες προσβολής κάποιου συναδέλφου από τον ιό, κάτι που πέρα από την προσωπική οικογενειακή και κοινωνική διάσταση, θαέχει και υπηρεσιακή. Έτσι θα δοκιμαστεί ακόμα περισσότερο η επιχειρησιακή αντοχή, με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες είχαμε πυρκαγιές από καύση υπολειμμάτων ελαιοκαλλιέργειες, για αυτό απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας να αποφεύγουν την καύση αυτήν την περίοδο», τόνισε ο κ. Παπαηλιού.

Παράλληλα, ολοκληρώνεται ο αντιπυρικός σχεδιασμός ενόψει καλοκαιριού, ο οποίος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα περιλαμβάνει τροποποιήσεις που στοχεύουν στη θωράκιση του νομού από τις πυρκαγιές και κάθε άλλο φυσικό φαινόμενο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος