FOLLOW US: facebook twitter

Έκκληση από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Πύργου

Ημερομηνία: 03-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Έκκληση προς κάθε υπεύθυνο για την ανάγκη πρόσθετων αιθουσών στο Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Πύργου εκφράζουν με ανακοίνωση τους γονείς, εκπαιδευτικοί αλλά και οι μαθητές του σχολείου. Όπως τονίζουν το σχολείο ξεκίνησε τη λειτουργία του μετά την αναστολή λόγω των μέτρων προστασίας από τον COVID-19 και το εκπαιδευτικό προσωπικό προέβη στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου ώστε να τηρηθούν οι αποστάσεις και τα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο το χρόνιο πρόβλημα έλλειψης αιθουσών δυσκολεύει περισσότερο την ασφαλή εκπαιδευτική διαδικασία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς  λειτουργούσαν 11 τμήματα και 3 εργαστήρια, σε 6 αίθουσες, με αποτέλεσμα να γίνονται συνδιδασκαλίες.. Για να καλυφθούν ούτως ή άλλως οι ανάγκες του σχολείου χρειάζονται 18 αίθουσες.

«Την πρώτη μέρα έναρξης, η σχολική μονάδα υποδέχτηκε 18 μαθητές λιγότερους. Οι γονείς γνωρίζοντας τις συνθήκες και δεδομένων των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζουμε ανησυχούν σε μεγαλύτερο βαθμό.  Υπάρχουν μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και επιπλέον οι οδηγίες και τα μέτρα δεν μπορούν να τηρηθούν στο ακέραιο. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου εκφράζει τις ανησυχίες του για τον αποκλεισμό των μαθητών από τη μαθησιακή διαδικασία, καθώς θα είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα απουσίας τους από το σχολικό πλαίσιο. Δεν γνωρίζουμε τι θα γίνει από Σεπτέμβρη, σε ενδεχόμενο νέο κύμα του ιού. Απευθύνουμε έκκληση προς τους υπευθύνους και εκφράζουμε το αίτημα τόσο των γονέων, των εκπαιδευτικών, αλλά και των ίδιων των μαθητών για επίλυση του έλλειψης αιθουσών. Να σημειωθεί ότι η μεταστέγαση πραγματοποιήθηκε, γιατί υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις τήρησης των προϋποθέσεων, κάτι όμως που δεν έγινε» σημειώνουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος