FOLLOW US: facebook twitter

Απέχουν αύριο οι λογιστές – Εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη στάση της κυβέρνησης απέναντί τους

Ημερομηνία: 17-06-2020 | Συντάκτης:

Από κάθε είδους ηλεκτρονική υποβολή θα απέχουν αύριο οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί της Ηλείας και όλης της Ελλάδας, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο το τελευταίο  τετράμηνο.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) τα αρμόδια Υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης& Επενδύσεων) αλλά και η ΑΑΔΕ, αγνόησαν παντελώς όλα τα έγγραφα με τις προτάσεις τους και άφησαν τον κλάδο απροστάτευτο από πρόνοια υγειονομικών μέτρων, αλλά και αβοήθητο ως προς την εξειδίκευση των αμέτρητων αποδάσεων που εκδόθηκαν στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων στήριξης εξαιτίας της πανδημίας.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως τιςτελευταίες ημέρες, η πλειονότητα των λογιστών είναι σε απόγνωση, καθώς δέχθηκαν ένα νέο «μπαράζ» δηλωτικών υποχρεώσεων, που κινούνται στα μέτρα προστασίας της οικονομίας, αλλά είναι εξωπραγματικές και ανθρωπίνως αδύνατον να διεκπεραιωθούν, καθώς ορίζονται ασφυκτικές προθεσμίες.

«Επιπλέον, επιδεινώνεται η θέση του Λογιστή – Φοροτεχνικού, διότι έχοντας ταυτόχρονα να προετοιμάζει τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων (σε ένα χρονοδιάγραμμα που δεν πρέπει να καθοριστεί αυθαίρετα), παράλληλα με τις ατελείωτες “πλατφόρμες”, έχει να παλέψει και με την προβληματική λειτουργία του TaxisNet που καθημερινά “κρεμάει” τον τελευταίο μήνα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Ηλείας, Διονύσης Χαμεζόπουλος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι έχει συσσωρευθεί δυσθεώρητος φόρτος εργασίας, οδηγώντας τους λογιστές στα όρια της εξάντλησης και της απόγνωσης.

«Αύριο δεν θα κάνουμε καμία ενημερωτική εφαρμογή, διότι διαμαρτυρόμαστε όλος ο κλάδος για την πολυνομία,  την ασάφεια και τις εξοντωτικές διαδικασίες που επιβάλλουν τα διάφορα υπουργεία με πρόσχημα την επιδημία το κορονοϊού και την επιδότηση των επιχειρήσεων και εργαζομένων. Αδυνατούμε να ανταποκριθούμε σε όλον αυτόν τον κυκεώνα.  Έχουμε φτάσει στα όρια της σωματικής και της ψυχικής αντοχής. Είναι αδύνατον να ερμηνεύσουμε τόσες αποφάσεις, που σε πολλές περιπτώσεις αντικρούουν η μία την άλλη. Μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή είχαν εκδοθεί συνολικά 512 αποφάσεις. Ζητάμε παρατάσεις αντίστοιχες του κορονοϊού, είναι ανέφικτο να κάνουμε όσα ζητάνε», τόνισε ο κ. Χαμεζόπουλος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η υποβολή φορολογικών δηλώσεων συνεχίζεται με πολύ αργό ρυθμό, αφού στην Ηλεία έχουν υποβληθεί περίπου 37.000 από τις συνολικά 140.000-150.000.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αποφάσισε επίσης να συγκαλέσει εκτάκτως αύριο σε κοινή συνεδρίαση την ολομέλεια των Προέδρων των Ενώσεων-Μελών της Ομοσπονδίας και των οργάνων της, για να καθοριστούν η περαιτέρω δράση και οι αναγκαίες ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων του Κλάδου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος