FOLLOW US: facebook twitter

Εκεί που άλλοτε χτυπούσε η καρδιά της πόλης…

Ημερομηνία: 22-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

laografikos-stavropazaro

3ο Χορευτικό σεργιάνι στον Πύργο από τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο «Ηλείων Παράδοσις» στο Σταυροπάζαρο

Βασισμένη σε μια αναδρομή στην ιστορία της παλιάς δημοτικής αγοράς και του Σταυροπάζαρου στον Πύργο, ήταν η εκδήλωση χορευτικό σεργιάνι από το Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Πύργου Ηλείων Παράδοσις, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής. Ήταν το τρίτο χορευτικό σεργιάνι που βασίστηκε στις ιστορικές γειτονιές της Ηλειακής πρωτεύουσας και πραγματικά αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, που παρακολούθησε και χειροκρότησε τα τμήματα που συμμετείχαν.
Η ιστορική αναδρομή για την παλαιά Δημοτική Αγορά και το Σταυροπάζαρο, εκεί που άλλοτε κτυπούσε η καρδιά της Πόλης, έγινε από τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηλείας και μέλος του Ομίλου Βασίλη Βασιλειάδη, ενώ ακολούθησε η προβολή και σχετικού βίντεο, που ξύπνησε στο κοινό αναμνήσεις, από το πλούσιο παρελθόν της πόλης.

laografikos-stavropazaro2

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης για την λήξη της χορευτικής περιόδου 2015 – 2016, στην πλατεία Νικάκη δίπλα στην παλιά Δημοτική Αγορά και σήμερα αρχαιολογικό μουσείο Πύργου. Τα τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν χορούς Ρυθμικής, Μοντέρνους και Λαϊκούς, ενώ ακολούθησαν και παραδοσιακοί Χοροί από διάφορα μέρη της Πατρίδας μας.

Την διδασκαλία των Παραδοσιακών Χορών είχε η Γεωργία Λάττα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, με ειδικότητα στους Παραδοσιακούς Χορούς, ενώ την επιμέλεια των Χορών Ρυθμικής, Μοντέρνου και Λαϊκού, είχε η Μπέβερλι – Κίρμπι Σινοπούλου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κλήρωση λαχειοφόρου αγοράς και με τον χαιρετισμό του προέδρου του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Κώστα Αθανασόπουλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος