FOLLOW US: facebook twitter

Έκδοση άδειας με απλή γνωστοποίηση

Ημερομηνία: 21-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Μεταξύ των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που μπορούν να ξεκινήσουν με γνωστοποίηση στο σχετικό πληροφορικό σύστημα του υπουργείου Ανάπτυξης είναι τα συνεργεία επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων.

Με μια απλή γνωστοποίηση στο σχετικό πληροφορικό σύστημα του υπουργείου Ανάπτυξης θα μπορούν να ξεκινούν τη λειτουργία τους επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε σειρά κλάδων της οικονομίας, αναμένοντας στη συνέχεια τον έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές. Σε μια σειρά άλλων δραστηριοτήτων, επίσης, θα προηγείται η έγκριση λειτουργίας, όμως αυτή θα πρέπει να γίνεται σε στενά χρονικά περιθώρια, ενώ σε περίπτωση που οι αρμόδιες αρχές δεν ασκούν εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος τους απαιτούμενους ελέγχους θα θεωρείται ότι έχει εγκριθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.

Τα παραπάνω προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Παρασκευή, με τη σχετική διαδικασία να προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 29 Ιανουαρίου 2021. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση του νέου μοντέλου αδειοδότησης που ξεκίνησε από την εποχή των μνημονίων, ύστερα μάλιστα και από σχετικές συστάσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία παρείχε την τεχνογνωσία της, και σταδιακά σε αυτό έχει ενταχθεί σειρά οικονομικών δραστηριοτήτων.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος