FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση – συναυλία αλληλεγγύης το Σάββατο στη Δεξαμενή από τους ΑΝΕΛ

Ημερομηνία: 29-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

tiganouria-zwi

Θα εμφανιστεί η ακορντεονίστρια Ζωή Τηγανούρια και θα χορέψει το ΗΛΕΙΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ

Εκδήλωση – συναυλία αλληλεγγύης με την διεθνούς φήμης σολιστ στο ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια που θα μας ταξιδέψει σε μελωδίες του βαλς και του ταγκό, διοργανώνει η Ν.Ε. Ηλείας των ΑΝΕΛ αύριο Σάββατο 30 Ιουλίου στις 21:00 μμ στη Δεξαμενή Πύργου. Θα ακολουθήσει χορευτική βραδιά από συγκροτήματα του Λαογραφικού Ομίλου «Ηλείων Παράδοσις». Η επιλογή του χώρου έχει σημειολογική σημασία, αφού η Δεξαμενή είναι από τις παλαιότερες γειτονιές της πόλης, που πάντα σε αλλοτινές εποχές αλλά και τώρα, είχε και έχει μια καλή σχέση με την μουσική και τις μελωδίες. Παράλληλα μετά την εκδήλωση θα διανεμηθούν διάφορα είδη σε απόρους, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν επικοινωνήσει προηγουμένως με την Νομαρχιακή των ΑΝΕΛ από τις 9 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Γραμματέας των ΑΝΕΛ Γιάννης Μοίρας.

anel-tsilimigkras

Λεπτομέρειες για την εκδήλωση, έδωσε σε χθεσινή του συνέντευξη τύπου ο συντονιστής των ΑΝΕΛ στην Ηλεία Τάκης Τσιλιμίγκρας τονίζοντας:

«Οι Ανεξάρτητοι έλληνες προγραμματίζουν το Σάββατο 30/7 2016 στο πολιτιστικό κέντρο δεξαμενή Πύργου μία εκδήλωση συναυλία αλληλεγγύης καθώς θα έρθει η Διεθνούς φήμης  μουσικοσυνθέτης και σολίστ κ. Ζωή Τηγανούρια με τον σύζυγο της η οποία θα μας ταξιδέψει στις μελωδίες του Τανγκό και του βαλς.  Η περιοχή της Δεξαμενής είναι συμβολική για εμάς καθώς είναι το παλαιότερο σημείο του Πύργου και το ποιο πυκνοκατοικημένο που εκεί τραγουδούσαν τέτοιες μελωδίες και ταυτόχρονα θα κάνουμε και μία προσφορά αλληλεγγύης μοιράζοντας ρούχα και τρόφιμα στις άπορες οικογένειες. Συνεννοηθήκαμε και με την τομεάρχη Αλληλεγγύης Τζόη Πέππα τα καταστήματα που κάνουν προσφορές θα μας δώσουν τις κάρτες τους τις οποίες θα τις σφραγίσουμε εμείς και θα γράψουμε το όνομα του κάθε ενδιαφερόμενου από πίσω προκειμένου να πάει στα καταστήματα αυτά και να πάρει από εκεί την προσφορά. Μαζί μας θα είναι και ο γραμματέας των ΑΝΕΛ Γιάννης Μοίρας και θέλω να τονίσω ότι μαζί με την κ. Τηγανούρια θα είναι και το χορευτικό Ηλείων Παράδοσις που θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.»

Τέλος ο κ. Τσιλιμίκγρας σχολίασε το γεγονός της αναβολής της Ναυτικής Εβδομάδας στο Κατάκολο- που την συμπαρέσυρε η ακύρωση της έκθεσης Olympic port market- στην οποία επρόκειτο να εμφανιστεί η Ζωή Τηγανούρια.

«Θέλω να καυτηριάσω χωρίς να ρίξω ευθύνες σε κανέναν. Η Ζωή Τηγανούρια ήταν να παρουσιαστεί και στην Ναυτική Εβδομάδα στις 31 Ιουλίου με την ορχήστρα της. Η συναυλία αναβλήθηκε λόγω της ακύρωσης της Ναυτικής Εβδομάδας με το Olympic port market. Είναι επειδή ψόφησε η κατσίκα μου, να ψοφήσει και του γείτονα και γι αυτό το διαλύσαμε. Το Φεστιβάλ αυτό θα μπορούσε να είναι μία πρώτη αρχή καλυτέρευσης στο Νομό για να μπορέσουμε όλοι να αξιοποιήσουμε τον τόπο μας. Δεν επετεύχθη και είχε σαν αποτέλεσμα η ναυτική εβδομάδα να μην γίνει.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος