FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση στον Πύργο: Ισχυρό ΚΚΕ για την ανατροπή

Ημερομηνία: 03-12-2018 | Συντάκτης:

Εκδήλωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στην πολιτική και την κοινωνία στην Ελλάδα πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Ηλείας την περασμένη Παρασκευή στην αίθουσα της ΠΕΔ στον Πύργο. Βασικός ομιλητής ήταν το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Διονύσης Αρβανιτάκης.

Ο Γιάννης Τεφάνης γραμματέας της Τ.Ε. ΚΚΕ Ηλείας ανοίγοντας την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων και των θέσεων του ΚΚΕ, με αφορμή και τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ. Μίλησε για τις εκλογικές μάχες που έχουν να δοθούν μέσα στο 2019, σε όλα τα επίπεδα στους δήμους, της Περιφέρειες, την Ευρωβουλή και τις Εθνικές. Σημείωσε πως κανένας δεν περισσεύει σε αυτό τον αγώνα, για να αποκτήσει δύναμη η φωνή του λαού, σχολιάζοντας πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, παρά τα όσα υποστηρίζει η Κυβέρνηση περί εξόδου από τα μνημόνια. «Τα πλεονάσματα είναι ματωμένα και έχουν βγει από τον ιδρώτα του λαού» σχολίασε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Αρβανιτάκης αναφέρθηκε στην ενίσχυση του ΚΚΕ με τον κόσμο να γυρνά την πλάτη του στα αστικά κόμματα, κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λέγοντας πως υπηρετεί το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και σημείωσε μεταξύ άλλων πως «…το κλίμα εφησυχασμού είναι πλαστό. Ο λαός πρέπει να είναι στο προσκήνιο και να γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Τώρα δε που η κοινωνία είναι υποταγμένη στα κόμματα του κεφαλαίου. Κυοφορείται νέα οικονομική κρίση αφού υπάρχουν οξυμένα προβλήματα μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο κ. Αρβανιτάκης μίλησε και για τις σχέσεις της Ελλάδας και των ΗΠΑ, το ρόλο του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, τα αίτια της οικονομικής κρίσης, την κατάσταση που βρίσκεται ο λαός σήμερα, ενώ σημείωσε πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ στη χώρα. «Για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ. Τα πράγματα θα ήταν χειρότερα εάν δεν υπήρχε το Κομμουνιστικό Κόμμα γιατί είναι το κόμμα που δεν κρύβει λόγια, που ανακαλύπτει την πραγματική εικόνα των προβλημάτων. Είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να στείλει τους πλιατσικολόγους και την Χρυσή Αυγή στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση φέρει μεγάλη ευθύνη αφού εξομοιώνει τον φασισμό με τον Κομμουνισμό.  Το ΚΚΕ θα πρέπει να ισχυροποιηθεί μέσα στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Ο λαός θα πρέπει επίσης να οργανωθεί μέσα από τα μέσα παραγωγής. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν λόγο για το παραγόμενο προϊόν. Το ΚΚΕ για να είναι ένα επαναστατικό κόμμα θα πρέπει να οργανωθεί ισχυρά» δήλωσε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος