FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Εκδήλωση στο Πάρκο του Αλφειού για την προστασία του περιβάλλοντος

Ημερομηνία: 07-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Περιβάλλον
Επιτυχημένο το διήμερο δράσεων δήμου Πύργου, συλλόγων και εθελοντών που ξεκίνησε την Παρασκευή από το αλσύλιο της Σπιάντζας

Στο Πάρκο  του Αλφειού, το “Πλατανόδασος”  ολοκληρώθηκαν χθες  οι διήμερες δράσεις  του Δήμου Πύργου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Σε συνεργασία με τον φυσιολατρικό σύλλογο “Φίλοι λίμνης Μουριάς και Αλφειού” ο δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος,με τα μέλη του συλλόγου και τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου Μαρίνη Αχτύπη- ο οποίος επιμελήθηκε την καλή εικόνα του Πάρκου- υποδέχτηκαν δεκάδες ενεργούς πολίτες, ξεναγήθηκαν στο χώρο και είχαν την ευκαιρία να στείλουν όλοι μαζί το πιο ηχηρό μήνυμα  για τη φροντίδα του περιβάλλοντος στις νυν αλλά και επόμενες γενιές.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες  σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και να αναδειχθεί ο φυσικός πλούτος και η ιστορία του Αλφειού ποταμού.

Κάτι που όπως υπογράμμισε  και στην ομιλία του ο κ. Αντωνακόπουλος είχε ξεκινήσει πριν δεκαετίες, περίπου το 1997  ο αείμνηστος Θοδωρής Δάββος που αποτέλεσε παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροιΤ. Αντωνακόπουλος “Οφείλουμε να δράσουμε ως ενεργοί άνθρωποι και όχι ως αδιάφορα άτομα”.

 

Ο δήμαρχος Πύργου αναφερόμενος στο σπάνιο οικοσύστημα του Αλφειού μίλησε για τις προγραμματισμένες δράσεις ανάδειξής του που θα υλοποιήσει ο Δήμος. “Με την καινούργια διοίκηση του συλλόγου “Φίλων Λίμνης Μουριάς και Αλφειού”, αλλά και με όλες τις συλλογικότητες που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή μας, προγραμματίζουμε πολλές δράσεις και ήδη έχουμε διασφαλίσει τους πόρους. Το μεγάλο στοίχημα είναι να εκπονηθεί μια μελέτη προστασίας του Δέλτα του Αλφειού γιατί είναι ένα σπάνιο οικοσύστημα και δυστυχώς κινδυνεύει να μετατραπεί  σε πρόχειρο χώρο ογκωδών απορριμμάτων.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Αυτό το πάρκο είναι μια έξοδος της πόλης προς τη φύση. Στόχος μας είναι ωστόσο, να  αξιοποιήσουμε όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο. Σήμερα αποδεικνύεται εμπράκτως ότι έχουμε κίνημα φίλων περιβάλλοντος στον Πύργο, ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανησυχούν, που έχουν αξίες για το αύριο” .

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο πρόεδρος του φυσιολατρικού συλλόγου “Φίλοι λίμνης Μουριάς και Αλφειού “ Γιάννης Κανελλακόπουλος-Πουλόπουλος και η υπεύθυνη Ομάδας παραδοσιακών σπόρων Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο χώρος του Πάρκου Αλφειού είχε καθαριστεί πριν λίγες ημέρες με τη συμβολή του Δήμου Πύργου, του Γραφείου Εθελοντισμού, της Υπηρεσίας Πρασίνου,  του Συλλόγου Φίλων Λίμνης Μουριάς και Αλφειού ποταμού, συλλόγων και εθελοντών έχοντας την αμέριστη βοήθεια της χορηγίας της εταιρείας Mediterre “Ελαιουργείο Παπαδόπουλος”.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Η αρχή έγινε από το Αλσύλιο Σπιάντζας

Να θυμίσουμε ότι η αρχή των δράσεων για το περιβάλλον έγινε την Παρασκευή όπου από νωρίς το πρωί δεκάδες εθελοντές έδωσαν ραντεβού στο Αλσύλλιο της Σπιάντζας και μέχρι νωρίς το μεσημέρι κατάφεραν να γεμίσουν σχεδόν ένα απορριμματοφόρο και να αναδείξουν τη μοναδική ομορφιά αυτού του χώρου. Ο σύλλογος Νέων Καταραχίου, ο Σύλλογος Οικιστών Σπιάντζας, ο πολιτιστικός σύλλογος Κατακόλου “Ο Φάρος”, ο παιδικός σταθμός Μαριέττα, δεκάδες γονείς με τα παιδιά τους  όλων των ηλικιών αλλά και οι πρόσκοποι ήταν εκεί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Πύργου. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παίξουν σε ένα πεντακάθαρο περιβάλλον και να μάθουν τα οφέλη της ανακύκλωσης ενώ οι ενήλικες ένιωσαν τη μοναδική ζωντάνια που χαρίζει το πράσινο και το καθαρό περιβάλλον στον οργανισμό. Ξεχωριστό σημείο στο Αλσύλλιο κατείχε ένα κιόσκι όπου οι εθελοντές μπορούσαν να παραλάβουν μπλουζάκια και καπελάκια-χορηγία της εταιρείας Mediterre αλλά και να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους με νερά, αναψυκτικά, σάντουιτς και γλυκίσματα που πρόσφερε ο Δήμος Πύργου. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν μεταξύ άλλων  η βουλευτής Ηλείας Δρ. Δ.  Αυγερινοπούλου, ο Δασάρχης Πύργου Π.  Λάττας και η υπεύθυνη ομάδας παραδοσιακών σπόρων Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά, η οποία μοίρασε σπόρους στα παιδιά.

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος