FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση για τη συμβολή της Ηλείας στην Επανάσταση του 1821

Ημερομηνία: 13-12-2021 | Συντάκτης:

Χθες στο Πάρκο Ξυστρή από το Δήμο Πύργου


 

Όλα τα σημαντικά γεγονότα της Ηλείας και οι άνθρωποι της, που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην Ελληνική Επανάσταση παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση με θέμα “Η συμβολή της Ηλείας στην Επανάσταση του 1821” που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πύργου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, χθες το πρωί στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή.

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος για να καλωσορίσει τους παρευρισκόμενους, μετέφερε τους χαιρετισμούς και τα συγχαρητήρια του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, και δήλωσε “Είναι μια εκδήλωση που μας κάνει να μαθαίνουμε την ιστορία μας, και η ιστορία μας είναι σπουδαία. Αν δεν γνωρίζουμε τι έκαναν οι πρόγονοι μας δεν θα μπορέσουμε να γίνουμε καλύτεροι για τον τόπο μας. Τέτοιες δράσεις κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη να ιδρυθεί στον Πύργο το Ιστορικό Μουσείο. Ήδη η δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος έχει προχωρήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση του Μουσείου στο οποίο μόνιμα ή περιοδικά να εκτίθενται συλλογές εκείνης της περιόδου”.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος, ενώ αμέσως μετά το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΔΟΠΠ Χάρης Μικελόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις που έγιναν τον τελευταίο χρόνο. Ακολούθησαν ομιλίες για το 1821 αλλά και παρουσιάσεις, του βιβλίου- λεύκωμα του Δήμου Πύργου αλλά και της παραδοσιακής γυναικείας Φορεσιάς του 1821 στην Ηλεία από τον Σύλλογο «Ηλείων Εσθήτα» της κ. Αιμιλίας Γιαννοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο εκτέθηκαν παραδοσιακά όπλα-κειμήλια από τον Σκοπευτικό Όμιλο Παραδοσιακών Όπλων Πάτρας όπως και έργα με θέμα το 1821 του Ηλείου καλλιτέχνη Κώστα Πέππα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος