FOLLOW US: facebook twitter

Εκδήλωση για τα Κίτρινα Γιλέκα της Γαλλίας στην Αθήνα από τον Μάκη Μπαλαούρα, την εφημερίδα “Η Εποχή” και την Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα

Ημερομηνία: 07-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Εκδήλωση – συζήτηση με το κοινό για τα Κίτρινα Γιλέκα της Γαλλίας και για τα κινήματα διεκδίκησης της αξιοπρέπειας παρουσιάζουν από κοινού η Εφημερίδα Η Εποχή και η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα με έδρα το Παρίσι, σε συνεργασία με τον Πολυχώρο Σπούτνικ στην Αθήνα, στο Μεταξουργείο, αύριο Τετάρτη, 8 Mάη 2019 από τις 7.30 μμ μέχρι αργά το βράδυ (Οδός Κεραμεικού 46 και Μυλέρου).

​Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης περιλαμβάνει​ παρουσίαση του προγράμματος από το Μάκη Μπαλαούρα,  οικονομολόγο, βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας Η Εποχή, που παρακολουθεί το γαλλικό κίνημα με ιδιαίτερη προσοχή από τη γένεσή του στις 17 Νοέμβρη 2018.

Χαιρετισμό θα απευθύνει με γραπτό μήνυμα σταλμένο από το Παρίσι ο Μarc Moreigne, συγγραφέας, στέλεχος του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος – PCF. Στη συνέχεια, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου θα παρέμβει σχετικά με την έρευνά της για τα Κίτρινα Γιλέκα της Γαλλίας, παρουσιάζοντας ένα απόσπασμα της εκπομπής της Check Point.

​​Kατόπιν θα τοποθετηθεί ο Γάλλος προσκεκλημένος, εκπαιδευτικός δημόσιου γαλλικού σχολείου, πατέρας δύο παιδιών, που συμμετέχει στο κίνημα των Kίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι καθώς και στο κίνημα των Κόκκινων Στυλό.  Η Αναστασία Πολίτη θα παρέμβει στη συνέχεια σχετικά με το πώς βιώνεται  από τη νεολαία, καθώς και από γυναίκες και καλλιτέχνες, η παρούσα κοινωνική και κινηματική κατάσταση στη Γαλλία. Ακολουθούν και άλλοι ομιλητές καθώς και  συζήτηση με το κοινό, που θα συντονίσει ο Μάκης Μπαλαούρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος